Pages

AKU TELAH DITAG, TAJUKNYA “BEAUTY LIES FROM WITHIN”

Azyze telah mengetag aku, jadi inilah apa yang digunakan olehku.

MY FOUNDATION Suatu masa dahulu saya guna bedak asas cecair jenama Revlon dalam botol, tapi dah beku sebab tak guna lama. Sebabnya saya tak geti blend foundation… Saya selalu guna 2 in 1 compact poder
EYE MAKE UP Eye shadow saya IN2IT aje setakat nie. Kaler pink dan rona2 merah tu macam dah wajib pula beli. Ada la stok lama kaler hijau yang tak habis2 lagi.
DAY CREAM Garnier
MY ESSENTIAL LIP PRODUCTS Ahhhh, lip balm mesti mentholatum. Lipstick maybelline le, dan lip gloss L’Occitane.
MY PERFUME Bodyshop
MY NAILS Ahhh, ada la kaler dua bulan sekali dengan The Face Shop punye nail varnish and penyah-nail-varnish nye.
MY FEET Moisturizer Scholl yang bau cam tanah liat
MY FAVOURITE MAKE UP PRODUCT Mascara sebab ia melentikkan lash attap rumbia ku.
THREE THINGS TO BRING ON A DESERTED ISLAND 1. Pad, 2.Cotton Bud 3.Bikini
WOMEN I ADMIRE FOR THE BEAUTY Tyra Banks dan Sandra Bullock
WOMEN WITH THE BEST SENSE OF STYLE Nicole Kidman
MY ULTIMATE BEAUTY DREAM Emm, kulit tak belang2 antara tan dan tak tan.
MY FAVOURITE FASHION PUBLICATION Cleo and Female

sebagai balasan aku tag MISS "OUT OF MY MIND" dan saudari dan saudara yang baca blog ni

Besday Girl

Hari ni birthday kakak saya yang ke-2+? tahun. Happy besday dear akak!




Ni adalah housemate aku punya oven. Makcik tu masa dapat hadiah lucky draw ni sangat hepi jadinya. Segala impian nak memasak segala jenis benda yang dimasak dengan oven bakal menjadi realiti la pas nie. Kalau dulu mengidam je la dgn kata-kata kalaulah ada oven boleh masak itu dan ini macam kek la contohnya.

Oven ni ada dalam katalog Cosway kalau nak tau rege dia. Kalau aku dapat aku bagi kat mak aku je. Mesti gumbira dia.

Mulai hari tu tanpa ragu-ragu dia pergi beli pizza segera kat Jusco MV. Nyum, nyum.

Aku juga hepi sebab turut lucky pada dinner tu (Dinner dgn Kementerian Pertahanan) dgn memenangi juice extractor.


Kami ahli pengakap muda buat sehabis baik....

Fungsi baru saya di office... dan bangunan organisasi kami.

Today aku ada meeting unit utk mendengar perihal fungsi baru unit aku. Boss besar kami dgn rasminya kata

"Para pegawai bakat dan seni di opis ni kena jadi content provider untuk laman web organisasi."

Bersama2 dgn fungsi baru, aku juga diteamkan dgn leader baru.

Makanya cik N memang dah ada kerja le, so i kena kurangkan hilang2 di ofis. Sebelum fungsi unit kami didefinisikan dgn spesifik ni, kami gi kerja la hari-hari tapi jarang duk ofis. Aku lepak ofis macam 2 jam kali 3 hari seminggu. Lain2 hari tu aku buang karen majikan kat ofis lama aku. Sampai bos-bos and org kat ofis lama tanya "Dah pindah ke?" Uncle kat unit lama aku boleh tanya "Pindah la unit lama, hari-hari dah datang sini. " Jawapan aku dalam hati, "Oh, tidak dalam masa terdekat ini aku nak balik sini!" Aku bagi dia senyuman poyos dan kata tunggu bos sana kuar surat.

Bos lama aku best je, tapi aku nak try menda baru. Bos lama pun akan tukar ke tempat lain nanti, kalau organisasi itu aku yang punya maka aku akan minta tukar ke mana ex-bos aku gi. Puan R, you are the best boss! Tapi mana bleh, ayah ku tiada sangkut paut dgn ini tempat.

Nie dah 12.15pm ni, dan before meneruskan keje yang dah tiba dengan rasminya ini aku nak gi lunch la. K tata, petang nanti wa nak post lagi satu pos. Tata

Gambar blog

This is amusing...

http://bincang.net/forum/showthread.php?t=88406&highlight=myspace

Jauh Perjalanan Luas Perjalanan


Jauhnya perjalanan hidup

hidup ini terasa sangat panjang sebab aku tak tau penghujungnya
tapi perjalanan yang panjanglah luas pemandangannya dan pengalamannya
jalan-jalan cari makan
p.s: makcik kaki jalan ajak aku gi pasar malam, beli apa ek

Q n A

Ini Q n A pertama yang aku reka sendir kat friendster, sukernyeee. :-)

1. Hadiah impian saya untuk menang lucky draw ....
> Laptop: Kak Liza kata laptop dah murah, boleh beli sendiri. Tapi pada aku dapat free lagi best. Save duit.

2. Hadiah lucky draw paling hebat pernah dapat setakat ni ...
> 3 day & 2 night stay kat stoberi park, tanah tinggi cameron (boleh diguna sepanjang tahun ni tapi lum guna )

3. Hadiah birthday paling hebat pernah dapat...
> Buku Harry Potter and D Order of Phoenix hardbound dan kalendar HP, i'm so crazy bout HP satu tahun tu

4. Hadiah hebat pernah bagi kat orang?
> Dalam perancangan utk besday org spesel hujung bulan ni

5. Hadiah yang pernah dapat sebab masuk pertandingan online?
> tiket tgk wayang: tapi sebab guna alamat rumah mak bapak maka adik aku yang guna

6. Hadiah yang pernah dapat sebab masuk pertandingan melalui pos?
> radio american idol dan bekas CD: dah berzaman aku masuk tetiba orang ni call kata aku menang radio die.

7. Hadiah paling best dalam hidup pernah dapat ...
> teddy bear dari mak; apa yang mak bagi sumer best

8. Hadiah paling tak thrill sekali yang dapat ...
> Hadiah lucky draw pada satu dinner ni. Tapi sebab tak ramai yang hadir maka hampir sume orang dapat

9. Hadiah impian untuk ibu dan bapaku ...
> hantar dorang gi haji

10. Hadiah dari pakwe lama...
> cincin perak yang mana tah pergi

11. Hadiah kepada pakwe lama...
> tak ingat den

12. Hadiah farewell yang pernah diterima ....
> lampu malam dr ikea sebab pindah office

13. Hadiah farewell yang pernah diberi pula...
> kain dr kamdar kpd Lin sebab dia nak chow ke JB

14. Hadiah yang nak bagi kat org tapi tak kesampaian...
> teddy bear tapi tak jumpa org tu so tak bagi

15. Hadiah tipikal bagi kat orang...
> CD lagu

16. Hadiah untuk diri sendiri?
> Katil queen tiang empat

17. Hadiah untuk boss/ex-boss
> Tak terbeli lagi, nak bagi apa ye. ada cadangan?

bye bye babies
















A letter to my baby hamsters
Mary (25 Jun 08 - 7 Julai 08) & Kate (25 Jun 08 - 8 Julai 08)

Dearest babies,
I'm sorry that you died in my care. However, I'm also relieved as you were so tiny and I was a clueless caregiver. I guess the cause of your death is that you still need your mother's milk and the pet milk is not suitable for you.

As I had seen you up, close and personal during feeding time then your image shall haunt me these few days. The sensation of you wriggling in my hands have begun to fade. But your mere existence will not easily fade away from my brain.

Babies, my wish is that you will go to hamster heaven and grow big there. You teach me that sometimes things are beyond my control and therefore are best left to be. Thank you for the few days we had together. I'll miss you.

In Memory my babies

I secretly named the twins, Mary & Kate as I think they were females. Baby Mary died on Monday, 7th July around 7pm and baby Kate died this morning before I woke up. They were approximately 13 days old and already had black and white fur. Their eyes had not opened yet.


Goodbye my darling.

baca buku

Baru2 ni aku baca novel bertajuk "Tall, Dark and Handsome" nukilan Nisha Minhas yang telah dibeli dan dijual balik dari kedai buku uncle kat CM.

Buku dia open dengan watak mat salleh bernama Cory Roswell yang sangat tinggi, sangat tan dan sangat handsome bertemu dengan gadis keturunan India Saffron Harris ni dalam kapal terbang dari India ke UK.

Yang unik adalah si mat salleh ni ada empayar produk lucah macam video dan barang mainan seks dan suka alien, tapi dia baik hati dan ada membina rumah anak yatim kat India. Maka dia selalu la pergi India untuk jenguk rumah kebajikan dia tu. Wanita ni pula adalah anak angkat kepada pasangan mat salleh yang membesarkannya di UK dan so stail pemikiran dia sangat UK la. Kesiannya dia sebab dia tak berapa tahu pasal kebudayaan India dia dan dia pergi India untuk mengkaji tentang India. Mak angkat dia bagi nama Saffron sebab itu salah satu warna bendera India untuk bagi connection kat situ.

Cory ni sangat kaya dan dia pernah bercinta dengan girlfriend yang sayang dia sebab harta dan bukan sebab dia. So untuk kali ni dia rasa dia patut rahsiakan kekayaan dia dan biar wanita nak kat dia sebab diri dia yang sebenar. Saffron ni pula terpikat dengan Cory sebab dia ternampak gambar Cory kat rumah anak yatim di india. Dia rasa tersentuh sebab dia pun anak angkat juga.
Maka tanpa lengah2 dia terus ngayat si Cory.

Citer dia cam ada ummph mula2 tapi aku duk baca la tunggu climax hebat tapi macam tak muncul2. Citer dia tak cukup spicy la pada aku. Mcm makan curry tak cukup lada. Lepas ni nak cuba habiskan baca buku Devil pakai Prada dengan Heri Poter & The Deathly Hallows.

ps : Follow up - pengurut dah dibeli oleh Pn Hana kawan sekelas lama kat uni.

Tumbesaran anak hamster

Anak hamster gue makin besar, dah nampak bayang2 bulu tompok2. By middle of next week dah putus susu kot. Gambar terbaru tak sempat nak ambil lagi. Sesape berminat nak ambil contact saya di sini.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah