Pages

a gift from ely


On my birthday in 2003, my dip classmate Ely made this for me. I was overwhlemed because it's not like everyday I get a handmade present. And now I want to share it with the world!

A Day In Nadh's Life
Hi! I'm Nadh... It's a beauuuutiful morning!! :)
The secret to a good morning is
"Smile Although You Just Puked!!"
Komen aku : Diaorang ni jahat, ajak aku main laut pagi-pagi buta kat PD tu masa ombak tengah bergelora dan pas2 terus gi makan pagi. Sejurus lepas makan terkeluar balik roti bakar dan fresh oren yang sangat sedap itu ke dalam longkang.


Mid-mornin: Arived in UKM for a very challenging task. (terpotong pulak perkataannya) "the smiling Nadh". See, I'm not the only one on the task. These other contestants are pretty good... dang!!!
Komen aku: ni kat UKM ada festival filem tahap pelajar uni, aku entourage untuk classmate aku yang join pertandingan-pertandingan kat sini. Ely masuk pertandingan dj dan zeehan masuk pertandingan fesyen

By noon, lotsa people have tried out for the task/contest.Weird thing is the gal in the blue didn't even qualify, the grey shirted girl went bonkers, and the orange gal picked 2nd dj contest place.... (second place for dj contest la)... she didn't even register

close up sikit. Muda remajanya masa nieeeeeeeeeeee
Just as the results are being told, everyone went bonkers!! This huge spaceship came swooshin' around (that's it we're pointing at) and gave one of my friends a pack of Nasi Ayam... "What about us?" we cried, but kept smiling, coz we don't want the judges to change the winner's list...

Close up: Kenapa ada yang buat tak heran je?

Of course winning the 1st place means we get to meet last year's winner (the guy in the middle). He's cool, though he thought that it would've been cooler if all of us wear orange that day. Hmmm... I gotta go and get me an orange shirt...

Aku di 2002, cam nampak lebih tua. Aahh, efek pencahayaan aje tu.
It's way in the late noon and the whole gang is still going strong on the contest... Last row people are out of the smilin list (mouths crammed half way), so only the middle and front row is in the league. No surprise to whom won... (definitely me)
I miss those innocent days. Half of my diploma mates.
And what cool way to end the day , Chill Out With Pals!! That's it, maybe next time I'll tell about my night life. Now that's interesting ... well, lemme see. I start my night ...

My nights is spent with, surfing the net, makan2 dnegan bf, shopping dgn kawan and sleeping early if everything else fails

Tag bergambar


Aku telah ditag oleh emak kepada budak ini


"APA?"

Kata postnya “The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below.

  • I’m
  • I really want to go to
  • My fav place
  • My fav thing
  • My fav drink
  • My fav food
  • My colour
  • I live in
  • I was born in
  • My college
  • My fav story
  • My hobby
  • I wish

Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.”

Aku cari guna yahoo image search dan ini hasilnya.


I'm

I really want to go to

My fav place

My fav thing

My fav drink

My fav food

My colour

I live in

I was born in

My college

My fav story

My hobby

I wish




I’m tagging :
azyze & aida , korang kalau nak menjawab sila guna search engine lain, bagi variasi gitu. Lagi empat orang ninin dah tag so dua orang tu je la. Tata.


Maut by Bada Azmi

Walaupun aku telah perkatakan pada kawan aku sebelum ni yang aku tak de perasaan atau tarikan lagi nak tengok Maut by Bada, tapi aku dah tengok ia di wayang rupanya minggu lepas. Ia adalah the day before yesterday, kelmarin la. Cerita ni ada tiga kisah dalam dia.

Kisah pertama pasal roh yang meminta tolong daripada orang hidup. Aku makin suka plak tengok Liyana Jasmay sekarang. Dulu masa dia baru keluar dalam Castello macam menyampah sebab emo sangat. Tapi lepas tengok dalam cerita ini dan Histeria dulu aku rasa dia sangat ok berlakon dan wajahnya memang normal Malaysia. Lagi ajaib bila Raja Farah jadi rakan serumah dia, sebab Raja Farah macam selalu bawa watak lebih tua aje sebelum ini. Tak best bila Daniel bekas X-Factor yang dah sah2 tua berlakon jadi rakan yang suka je nak menempek kat Liyana Jasmay.

Kisah kedua pasal keinsafan. Minah nie dia koma dan mimpi disiksa dalam tempat berapi dan bila sedar dia jadi insaf dan tinggalkan segala keburukan yang dilakukannya sebelum ini. Masa dia tunjukkan mimpi minah ni disiksa aku teringat pakcik aku cerita semasa aku umur 6 tahun dulu. Ada satu exhibition/muzium yang mempamerkan scene2 orang kena siksa, macam ditarik lidahnya atau dipotong. Seram sih dan menginsafkan juga. Di gambaran kena siksa tu siap ada warning ala-ala ini "ini ialah gambaran orang mimpi masa koma, bukan diambil dari mana-mana agama". Tapi kita yang dah biasa dengar cerita2 pasal siksaan api neraka ni bolehlah relate sikit2.

Kisah ketiga barulah kisah watak lakonan Que Haidar. Paling kelakar sebab mak dia nampak ada simbol lukis2 kat belakang badan dia dan mak dia tanya amende lukisan tu. Dia kata takde papelah. Tapi kakak dia tengok dekat2 dan kata, "itu tatu mak. lukisan dakwat tak boleh padam." doww, skemanya bahasa.

Anyway movie ni ada guna beberapa baris ayat skema yang sangat obvious. Boleh aje nak guna bahasa pasar, cuma jangan guna bahasa harian yang hanya dalam kumpulan tertentu2 aje. Aku pun cakap bahasa skema untuk meeting dan kerja tapi bila gossip dan shopping tak de maknanya nak cakap skema skema.

all in all aku rasa ok la citer bada ni cuma sebab ada 3 in 1 so jadi agak padat dan rasa cam tengok drama pendek.

saturday/sabtu


bday aku,
piknik mangkuk tingkat,
rilek kat dataran merdeka,
sesi mengupas kehidupan dengan jejaka terapat aku...
Saat yang bahagia, harapnya tak datang sekejap sahaja!

tunggu lama tu...

Bank Rimau kata ic aku tak bleh nak scan, tapi boleh pulak ambil statement kat kiosk epf. Nasib baik JPN dengan Imi ni sebelah2 so takde la kacau sangat urusan aku. Nie aku tgh print statement dari bank rimau online sebab nak pergi tuntut duit dari simpanan paksa rela, epf. Gimme my maney pleeeeeeez.

HB OF MINE

I'm twenty X+1, congratulations!
My motto this year is to celebrate my birthday every 17th of the month.
12 times of celebrations... mmuah xx

Lagi sehari atau...

24 jam lagi birthday aku.
Gadis ini dah berusia.
Syukur kepada Allah
Dapat aku merasa keje gomen dan
minum air coklat yang sedap nie.

Yeay and meow!

www dot bla bla bla

Ehehem... di suatu hari selepas berborak dengan akak ofis ni aku berpaling nak mensurf internet, pastu akak ofis aku ni duk la bermonolog 70xx dan capai telefon. Oh, dok membebel extensen number rupanya. Dia duk kurang dari 50 cm dari aku so start dari dia cakap hello aku dah auto pasang telinga.

Akak ni call la kawan dia ni yang newly wedded dan ucap congrats sebab rupanya dah ada pau dalam oven. Wahahaha bunting pelamin la tu. Anti betul aku dengan term bunting pelamin. Waaa... so pregnant kucing like la. Ha, pastu akak ofis aku ni tanya pada orang tu yang lepas ni macam mana la, apa langkah merancangnya? Kata dia lagi kepada kawan di teleponnya, kalau nak tahu caranya ...."Ambil alamat laman web ni. www.... Kat sini ada la cara-cara nak merancang zuriat"

Dan aku pun lost apa dia cakap selepas itu. Dalaman aku dah hebat mengsquirmkan diri kat sebelah tu. Nak aje aku cakap "Akak, tak yahlah ko mention lagi benda tu awal sangat la. Tapi tak baik sebab tengah pasang telinga kan so mana boleh celah2, walaupun memang akak tu sedar aku dengar pe dia cakap semua."

Pas habis call dia usik aku la pulak. Menurutnya aku perlu tahu pasal benda itu juga. Aku dengan ekspresi ego (dalam hati ewww yang segan sebenarnya) terus kata, "kak lepas aku nikah nanti aku call ko tanya website itu, sekarang ni aku tak nak tahu lagi."

Takpela kak, ignorance benda itu ialah bliss pada aku ketika ini.
---------------------------------------------------------------------------------------
Imajinasi terlampau ialah jika aku jadi seperti itu
beberapa tahun akan datang....
Hello Ayedah, apa kabar sekarang? Aku ada precious info nak kongsi ni, layari website www._____ untuk rancang bila anak ko nak jadi (usaha tangga kejayaan), ala bila nak bersamalah. Kalau nak buat stail pencegahan secara asli kena la buat meeting pre-production dengan abang S ye. Bila dan di mana free. Oopps aku punya stok ribbed c______ dah bes, walaupun aku tak guna tapi aku kena beli. After all pencegahan lebih baik dari merawat."

Dialog imajinasi ni melampau sikit sebab aku nie ott sikit dari akak tu.
Oh ya, sebab aku ni ada efek takut orang salah anggap maka berusaha lah
di sini aku ternagkan yang semestinya stok ribbed c itu beli lpas nikah dah sah.
Sekian, tenkyu.
---------------------------------------------------------------------------------------
Miaow! Jangan jadi begitu sang N. Jangan makan buah kaler merah menyala itu... Itu buah lada yang pedas. Cili la, lada! Cabai? Lada! Capsicum? Buah Lada? Chilli? Sejuk

Sejuknya library buku ni.... kawan aku ajak keluar

Baru nak memblog dan mereflek experience kat Terengganu tapi kawan aku ajak gi piknik kat luar pula. Piknik? Lunch la. Ta.

I SHOULD BE REALLY ANGRY

I am angry and sad because I am sitting here in Malaysia blogging away peacefully while my fellow muslims are being bombarded in Palestine. They must be scared and I am fearful for them. My heart can only TRY to empathize how they feel. To better comprehend this issue I am researching the web on all 5 wives and 1 husband regarding this issue (who, what, where, why, when and how) . One must be angry in cleverness so that one does not respond rashly. Oh the research is important as i suck at history and geography. Blame me for being ignorant and not being in the know. Hopefully my understanding will transform from Zero to nearly-nearly Pro ler.

God, please help my fellow muslims there. I wish I could help somehow. How do I help from here, I can only pray to God for now...

ps: Although I won't be a reporter for tv/radio anytime soon, brushing my knowledge starts now. Go Rara Go! Ignorance is bencana.

mizzy n dot blogspot dot com dah setahun!

dah setahun rupanya aku memblogging, yei yey.
tak sangka aku rajin gax memblog! yieha!


ps: budelbits, aniberseri kita pun tak lama lagi!

youth 09

helo dearies, pergila ke youth 09 di pwtc. esok hari last tau, ada pelbagai benda. aku nak gi sekali lagi esok. see you there,insyaAllah.

KELEGAAN MATA dan KAKAK AKU NAK KAWIN

Aha betapa leganya bijit mata aku tengok blog gues yang cerah dan terang ni. Masa ni sangat sesuai nak buat makeover sempena tahun baru, mesti la nak lawa-lawa kan gamaknya.


Minggu lepas aku sempat balik kg jumpa mak & abah n akak, lepas tu balik kl tengok movie (sambut countdown new year dalam wayang dgn ramai2 lagi yg manonton Yes Man) dan siang new year join rakan aku pulang ke kampung dia di Kedah. WAH WAH dari Tengah ke Selatan dan terus ke Utara dalam seminggu merentasi LUS.


Di side yang gumbira, kakak aku telah dirisik dengan jayanya oleh mak Encik Z. Yang bestnya ia berlaku dengan secara laju setelah mak jantan tu asyik tunda2 tarikh nak datang. Nasib baik risik je, takdela aku terkilan sangat dah balik KL. Gini la bunyi perbualan mereka based on apa mak aku beritau dalam telefon beberapa hari lalu.


MAK ENCIK Z : Assalamualaikum, kita datang ni nak menyunting bunga kat rumah awak.
MAK AKU: Waalaikumsalam warahmatullah. Bunga? Pokok kat rumah kita ada daun-daun rimbun je, bunga tak ada lagi (POKOK KAT RUMAH AKU MEMANG SEMUA DAUN JE RIMBUN, BUNGA DAH GUGUR)
MAK ENCIK Z : Bukan bunga yang tu, kita nak melamar bunga yang dalam rumah ni.
MAK AKU : Oh, bunga tu. Kita ada tiga bunga, yang mana satu berkenan di hati awak.
MAK ENCIK Z : Kita nak bunga yang nombor satu.


Congrats AKAK! Moga jodohmu tiba jua di hari yang dirancang. Heheheh, nasib baik makcik tu tak kata bunga nombor 2 atau tiga. Ceh, macamlah kalau sebut bunga no lain-lain kena kawin dengan bunga salah sebut tu.


Tahniah sekali lagi darling sister!

HAPPY NEW YEAR! SELAMAT TAHUN BARU!

Selamat tahun baru 2009 kepada saudara dan saudari.
Babai kepada 2008 yang akan muncul sebagai memori.
Semoga **amal, iman dan ilmu meningkat seiring tahun!

(** - faveret quote wish aku, ada cikgu praktikal bagi aku keychain yg tulis menda ni)

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah