Pages

Shopoholik dot blogspot dot com

Aku dan OOMM sedang berjinak-jinak dalam dunia jual barang. Please, please, pretty please lawat shopoholik.blogspot.com. Ada banyak barang bakal menyusul jadi silalah tinggal komen ye. Ni ai shopoholiktanduk!

lecum lecum lecum u la la, this is not latin

"Burung kakak tua, hinggap di jendela, nenek sudah tua, giginya tinggal dua, lecum lecum lecum u lala, lecum lecum lecum u la la, lecum lecum lecum u la la, burung kakak tua."

My Akak invented dance steps with me for this song when I was six and she's nine. Now she's into DSLRs, Sony Playstations (PS3 and portabla) and busy preparing for her upcoming wedding and I'm busy thinking how the heck am I going to spice up my working life.

On the other hand it's the woman who maketh the work and not the work maketh the woman. Ok, ok, i get it.

ps: I was uploading Sheeda's "Angkat Kaki" video bila budak office aku komen "Wah, lagu tak boleh blah." Aku pelik la dengan term
"tak boleh blah" itu. Yang aku tau "Aku nak blah" bermaksud nak pergi, maka maksud term tadi tak boleh nak pergi ke? Pergi mana?
gelakguling

SIAPA NAK MENJUAL DI HARI PUSPANITA RTM, JUMAAT 29 MEI NI?

Hi, bros and babes. Cerita sebenarnya aku ada booking table nak menjual kat event Puspanita Jumaat 29 Mei ni, tapi disebabkan ada hal kena balik kampung maka aku tak jadi nak menjual. Jadi di sini aku nak tanya siapa nak menjual barang di rtm? Kalau nak sila email aku di ezrara@yahoo.com ok. Aku open sampai tengah hari Isnin ini sahaja sebelum aku cancelkan sama itu penganjur.

Satu table RM50, waktu operasi ialah 8 pagi ke 5 petang. Bayaran buat masa hari Jumaat itu kepada penganjur terus. Jangan tunggu lama-lama, aku nak cancel esok tengah hari. Tata!

Andai ada gummy bear boleh buat ni tapi kita ada teddy bear cookies je kan

Karut daripada instructables dan bedah kan itu Gummi Bear. Ini salah satu pembedahan ke atas Gummi Bear ini.


"The wealthier Gummi Bears can afford to buy up spare parts from other bears down on their luck. This green bear has managed to amass an incredible collection of bodies from some of the finest athletes in the land. The look may be quite alien to our culture, but this little fella can do cartwheels for days. Dude just doesn't stop!"

Gummi bear yang kaya boleh pergi beli anggota badan daripada bear lain yang nak duit lebih. bear hijau ni mampu beli anggota badan daripada atlet bear yang paling hebat di negaranya. nampak pelik kan tapi dia nie boleh guling bintang untuk berkilo2 meter jauhnya. hebat!

ps: i love karuts.

Blog ku tengah pakai baju baru.

Si tangan rajin OOMM telah menawarkan diri untuk menukar layout blog aku nie. Jadi banyak benda dan link hilang kejap. Malam nie atau esok pagi aku akan link balik ke kawan-kawanku semua itu. Jangan kata aku membuang korang plak! Ok la, nak gi dating ni :O).

vandalisnadh

Jika anda mahu tertidur di ruang tamu pastikan anda dah siap-siap sembunyikan tiub inai anda kerana kegagalan berbuat demikian akan menghasilkan perkara-perkara berikut.





ps: Nadh was here? Jadi Nadh di mana sekarang ini wahai pengvandal? pinokio

Layan tag drpd NurD

1. Orang luar sana tak kenal kamu. Perjelaskan siapa kamu?
saya blogger umur 20s wanita kerja sama media pemerintah. hobi saya mengumpul barang, baju, buku dan majalah keluaran tempatan.

2. Sikap kamuh yang 'mantap'?
Mantap? umur saya yang mantap sebab sentiasa bertambah dan tak pernah kurang.

3. Sikap kamuh yang sangat jelek?
Jelek, sebab memilih bab makan. tak makan timun, jering, petai dan togeh.

4. Apa gajet yang sentiasa kamuh bawak?
telefon je. kamera selalu tinggal.

5. Dah berapa HP kamuh pakai selama neh? Senaraikan brands nye.
10. Nokia, Alcatel, alcatel, nokia, motorola, motorola, nokia, nokia, nokia

6. Siapa bestfriend kamuh?
Adik beradik aku dan dia tu, dia ni dan dia-dia.

7. Siapa yang kamuh sayang selain family kamuh?
Mereka yang sayang saya.

8. Kenapa kamuh sayang dia?
Sebab mereka sayang saya.

8. Lagik 10 tahun kamuh jadi apa?
sedekad lebih tua. peluk

9. Kata-kata hikmah yang pernah kamuh dengar & paling kamuh suka?
Negaraku, tanah tumpahnya darahku.

10. Dalam blog kamu, sudah ada berapa followers?
9 dan tima kasih la folo aku.

11. Senaraikan followers yang paling kamuh suka?
mereka yang tak kenal aku tapi nak follow.

12. Makhluk Tuhan Paling Hot yang mahu di tag:
mereka yang akan bersunat cuti sekolah nie. seriusly.

Kenapa budak tak matang yang kau pilih, sebab kau pun tak matang kan?

Se dua menjak ni aku asyik baca laporan berita pasal orang dewasa dan budak-budak remaja merogol dan mencabul budak perempuan bawah umur dan aku berasa sangat marah. Mereka yang mencabul nie pula jiran, abang, penjaga, kawan-kawan, datuk, bapa sedara dan paling hina bapa sendiri la kepada mangsa. Apa la yang mampu budak tu bagi pada kau selain daripada soket untuk dicucuk? Lagi satu yang bodohnya sebab perbuatan keji mereka ini boleh dikesan balik kepada mereka. Eh bodoh jantan perogol keji ni semua.marah

Aku rasa macam dunia dah nak kiamat bila ini semua terjadi? Tak fikirkah mereka bahawa ada banyak saluran lain yang boleh digunakan untuk melampiaskan nafsu mereka? Tidak fikirkah masa depan kanak-kanak yang mereka terokai itu dan paling penting tidak fikirkah mereka akan akibat perbuatan mereka kepada mereka sendiri?

Kanak-kanak bawah umur yang join sekali merogol budak bawah umur ni, termasuk la gangguan seksual pun sama bodoh. Semua memang tak fikir banyak punya jenis fikir nafsu aje. Ni akibat pengaruh tengok blue video la nie.

Heiii, sambung lagi karang untuk sesi perah perasaan. Tak terlampias amarah aku sebab nak susun cerita ni bukan jam nie boleh keluar juga. Ciao darling.

ps: tajuk macam bebelan bapak gegula atau akubim plak, haha.

Swear

I solemnly swear that I will not buy any top until 25th July 2009 peace. I discovered that although I had bought many tops I had not wear all of them yet and so I am weaning myself and buying pants only. My unworn collection came from the penghabisan stok sale of Cats Whiskers and Blook. The tops were sold for less than RM20 each after 70 % discount and I just couldn't resist them sigh

Today until 25th July will be two months and a week long but I think I should be able to survive. One way to abstain myself from buying would be to not approach those racks of jackets, dresses and unraveling those folded tees and blouses. I guess if all goes well I would be a boring shopping mate, TOPS see you later.senyumkenyit

http://ondscene.via.my

Sape-sape suka nak tahu kemalangan terbaru kat kawasan lembah klang nie bolehla jenguk ondscene.via.my yang aku dah link di sini (Blog ni ada imej menghambat jiwa jadi sila senamkan hati-hati/exercise caution hahaha) Sebelum tu aku asyik klik daripada blog minah rempit kelis yang selalu belikan aku reta karun daripada negara-negara di bawah naungan ASEAN seperti Filipina, Indonesia, Thailand dan Outofmymindland (rekaan aku semata), ny-mind.blogspot.com. Bagi merancakkan part otak membaca anda bolehlah membaca nukilan cik azyze bila dia free yang mana jarang berlaku di laman azyze.blogspot.com dan membaca ilhamnya seperti Nafsu Membunuhku yang baru terbit di blognye itu.

Sekian untuk hari ini.

Ciao xoxo, mizzyn.

ps: aku sendiri belum baca Nafsu Membunuhku. Pengsan guling gelakguling. Ok, on the way nak baca malam nie.

SixtyNine & NinetyNine

Di suatu pagi yang pasca hening masa nak pergi kerja.

AKU : Syokkkan kena urut kat B@ngs@r, dahla half price pas tu tak sakit pulak tu. Badan aku nie pun terasa ringan je banding dengan lepas urut kat Bukit Bint@ng. Kat BB tu macam ko selalu kena, lagi ko kata sakit lagi suka dia nak tekan kuat-kuat.

MYFREN : Yep best la kat situ, nanti kita pergi lagi nak. Ko 69, aku 99.

AKU : Aaaa? xpasti


MYFREN : Nombor orang yang urut ko kat situ le. Yang urut kau 69 dan aku nye 99.

AKU : Oh ya. malu

Pabila sedar aku sengih sendiri dan gelak sorang-sorangtepuktangan. Memang betul minah China mali yang urut kami tu bernombor 69 dan 99. OI AKU, duk fikir benda karut aje.gelakguling

Boleh simpan cerita untuk blog nie, Adoi dah jadi ketagih pulak aku kepada blogging ini. Sedap mengarut sini.

ps: Kalau kat bintang hill aku selalu kena refleksologi kaki dengan anti no.12, aku tak sure sama ada dia urut best atau sebab aku tak familiar dengan pengurut lain.

Satu lagi tag kena jawab, nooreen juga yang tag

Halu semua dan nooreen, gue baru perasan lu ada tag gua lagi satu. Ini dia.

1. Do you think you are HOT?
- yes, sebab selalunya aku membebaskan haba yang lebih daripada semua orang pabila keluar drpd ofis berekon. selalu mesti ada yang tanya aku demam ke? nolah, i'm just hot. wakkaka.


2. Why do you like this picture?(Upload your favourite photo using effects at http://www.photofunia.com/ )



aku suka sebab ada kucing comel.


3. When was the last time you ate pizza?
- hari khamis lepas tengok wolverine buat kali ke dua. tak habih plak tu. i eat pizza every month. suke dey.


4. The last song you listen to?
- tomok, rindu terhenti.


5. What are you doing right now besides this?
- tengah tunggu rambut kering.


6. What name u prefer besides yours?
- mmmm iskandar dan maisarah.


7. People to tag
1. achik
2. zura
3. en salleh fauzi
4. ida
5. azyze

tapi aku saspek nie semua jenis degil takkan jawab tag. takpe, tag aje kan.


8. Who is no.1?
- my fellow budak mozac

9. No.3 is having relationship with?
- saya tatau nama wifey dia.

10. Say something about no.5
- cool

11. How about no.4?
- partner in crime

12. Who is no.2?
- my dormmet in mozac

Atas pengetagan cik nooreen ke atas saya, terima kasih diucapkan.

saya yang menjawab tag

xoxo

MizzyN

tagged by nooreen, posted ke belakang sikit.

Tajuknya The Game, aku bagi nama 10 ke 1.

Ten Things I Wish I Could Say to Ten Different People (but don't mention their name) :
1. I am marrying you and do it within our means, grandeur is passe.
2. Sorry I neglected them and thanks for the chance.
3. I like your lips they look yummy.
4. Where on earth are you and don't say I have forgotten you.
5. Wash the dishes lorr, the smell is killing me!
6. I am sorry, I never meant to hurt you.
7. I hope I can make things ok between us before it's too late.
8. Please let me have my chance!
9. Can you install Original Microsoft Office into my Leno and do it free of charge.
10. Thank you.

Nine things about myself :
1. I don't like to wear body hugging clothes like the sarung nangka type.
2. I used to wear L sized clothes but then I realized I can also wear M when even my big boned sister wears size M.
3. I never define myself as thin, kurus, keding or whatever that people define me.
4. I am not hitam, I am tan.
5. I love my friends who are few and far.
6. I speak in a way that people define as skema.
7. I love half boiled eggs.
8. People who meet me always underestimate me in certain aspects, and sometimes I like it.
9. I like colourful artsy things.

Eight ways to win my heart :
1. give and take
2. listen to what I say
3. honesty
4. be able to talk about everything
5. humour and slapstickity
6. seriousness and selambaness
7. humility because I am not so pemalu in certain times
8. cutesy , so when I am angry with you my anger subsides faster. ha ha ha, hey when you are a good friend you will become cute in my eyes

Seven things that always cross my mind :
1. when am i going to consume less sugar.
2. how should I prepare to be self employed?
3. will i be a good mother?
4. will i ever get my masters?
5. will I ever be related to or befriend a mega international star?
6. that girl's dress is cute, where did she buy it?
7. where is my handphone?

Six things I do before I fall asleep :
1. wash my face
2. call or sms my beloved
3. roll in my bed.
4. watch tv/ read paper, magazine or newspaper/ surf the net
5. close my heavy eyelids
6. fantasize about things that can carry me to sleep

Five people who mean a lot (in no particular order) :
1. la familia
2. my yayan
3. my current bestie
4. my bestie who is close yet far away
5. my boss, whomever it may be

Four things you are wearing right now :
1. spectacles
2. towel
3. sleeping pants
4. s@rung k0p3k, hahhahaha.

Three songs that you listen to often :
1. cuai - butterfingers, my current hit
2. kangen - dewa, recurrent hits
3. one sweet day - boyz 2 men and mariah carey, retro hit

Two things you want to do before you die :
1. be good with fellow humans
2. make peace with God

One confession :
1. I wish I knew how to use a sewing machine.

tagged by nooreen

Nooreen tag aku untuk translate nama ku ke jepang. For the instructions, add your name on the list and simply spell out your name using the given Japanese letter- translations below. Tag six of your friends and inform them of the tag. Have fun.

TRANSLATION:

A - kaF - luK - meP - noU - doZ - zi
B - tuG - jiL - taQ - keV - ru
C - miH - riM - rinR - shiW - mei
D - teI - kiN - toS - ariX - na
E - kuJ - zuO - moT - chiY - fu


N@DHR@H = Tokaterishikari

Mere nam Tokaterishikari.

Hua ha ha ha, apo nie nama cam totem pole. Shinji Ikari, saya hampir senama dengan anda! Dengan ini aku mengetag dikau yang sedang membaca blog ini. Arigato!

Mother’s Day Contest By twins happiness

This is a contest by TH. The deadline is 18th March and for more information on the rules click here: Mom's Day contest by Twins Happines. I also saje2 want to be innit.

From TH's contest:
The QQ backpack, it has several compartments. Included are a large zippered compartment, outside compartment with overlap closure. This backpack can be worn over 1 arm/shoulder comfortably.

Measurements: 7″x9″x2″. Shoulder strap expand to 42″

contest for mother's day


Contest ends on Monday (18 May, 2009) at 12 midnight Malaysia Time. Winner will be chosen using RANDOM.org.

Ciao!

Cuai by Butterfingers

One of my craze is listening to songs that lift me emotionally to heaven like heights, cehwahhh. One is Red Hot Chilli Pepper's "under the bridge" version by All Saints which if i am not mistaken was about drug addicts. Lemme check. Yep it is, according to songfacts.

"Lead singer Anthony Kiedis (singer of RHCP) wrote this ("under the bridge")
about his days as a heroin addict and the loneliness that went with it.
The bridge mentioned in the song is a place where he sometimes
went to buy drugs and get high."
- songfacts dot com

Another one is Fly Away From Here by Aerosmith. I credit Azyze for introducing this to me a long long time ago which was became the ultimate lullaby song for me. Now, another soul lifting song has crept into my mind and play with my emotions and it's Cuai by butterfingers. I can listen to it all day long.... The lyrics are sad I think but the song made me feel like I'm away on a swing, on a white sand beach wearing white sundress. Oh, I'll definitely be tanner. Not Michelle Tanner from full house, tetiba nak buat lawak nie.

Anyway, I still remember my close encounter with a butterfan. He was a classmate in secondary school and one day he sat beside me in class (out of nowhere) and started talking and telling all these trivia about Butterfingers, but I was a skeptic back then. Mestila skeptik kan sebab we hardly interact before that but years later I was absolutely hooked. Thanks Mr B for that moment in time.

Enjoy this cuai song rembated from youtube and the lyrics too. Frankly I don't understand a word Butterfinger sang until I saw the lyrics, be it my recent favourite 100o tahun, this Cuai, their oldies Wet Blanket, Girl Friday and definitely not Chemistry Between Us.

Cuai means Careless yek pada sesape yang tak paham bahse Melayu itew.





Lyrics from malayapark dot com.

Secara serta merta terumbang ambing
Tiba-tiba kacau bilau
Nyawaku melayang di bawah gerhana cahaya lampu neon
Fikiran mengamuk hati berkecamuk
Terpekik terlolong

Langkah kau amat licik hinggaku terpedaya
Batinku dipukau oleh sihir di bibirmu

Guna sebelum ia kembali guna
Sebelum tarikh luputnya
Egoku terhina tercicir di pinggir
Laluku tergelincir
Salahkah ku merasa serba salah? Ya?
Salahkah ku bermasalah?

Otak kau memang cerdik
Sungguh terperinci
Batinku dipukau oleh sihir di bibirmu

Untuk seketika kuhilang kawalan diri
Untuk seketika kawalan diri
Untuk seketika
Kuhilang

Untuk seketika kuhilang kawalan diri
Untuk seketika kawalan diri
Untuk seketika
Kuhilang

Untuk seketika kuhilang kawalan diri
Untuk seketika kawalan diri
Untuk seketika
Kuhilanggggggggg
hiiiiiilaaaaangggggg
aaaaaaaanghhhhhhhhhhhh

The flirty heavily accented singing heightens the song's appeals to me.

ps: azyze, i have grown to love those "lullaby" oldies you used to dijay for me.

Pompuan serba nak tahu

Aku tengok Wolverine semalam. Huh macho la abang Logan vava! Tapi Prof X nampak .... tengok sendiri la kalau nak tahu camana rupa dia. Tetapi, hampes betul pompuan yang duduk belakang aku. Rasa macam nak tikam adamantium je dalam seat dia dengan mengejut untuk bagi dia gabra sampai senyap.

Perempuan ni kerja nak menceceh je daripada awal sampai habis filem. Semua nak tegur, semua nak sebut, saket hati aku. Ey pompuan, terganggu konsentrasi aku yang disimpan khas untuk Wolverine.

KAREKTOR DALAM MOVIE : Jimmy...
POMPUAN BINGIT : James

KAREKTOR DALAM MOVIE : Erase his memory DAN LOGAN LARIKAN DIRI...
POMPUAN BINGIT : eh tapi nanti dia hilang ingatan kan?

KAREKTOR PEREMPUAN DALAM MOVIE TENGAH BERAKSI
POMPUAN BINGIT : Eh dia ada kuasa juge la

Tanya sendiri jawab sendiri. Kenapa dengan dia? Oh, kena tembaklah!

Ada satu saat aku rasa mcm dia mengulang apa yang aku suarakan dalam hati. Biatch, diam arr, tampar diri sendiri. Eh tak! Tampar orang belakang. Suara dah la spesis halus jadi rasa macam ada makhluk halus berbisik kat telinga aku pun ada. Huhuhu. Pleasela, enough with the ooohs and ahhs and where, why, who, waddefaq's?bising

Nak je aku spoil sifat ingin tahu dia dengan toleh belakang masa babak lawan klimaks itu dan beritahu trivia ni, "Jangan risau, walaupun berlawan dengan musuh hebat tetapi mereka akan survive sebab sampai sekarang ada wolverine dan sabertooth dalam X-Men trilogy tu." gile

Aku ada teori ni, aku rasa kalau nak mengelak orang bingit macam ni kita pilih seat betul2 sebelah dinding (untuk wayang bisnes class). Setakat nie aku duduk kat seat sebelah dinding orang belakang sopan santun je perangai.

ps: nak cerita pasal wolverine kang ada yang nangeh sebab buat spoiler.

Emila's Australia Themed Contest

Kak Emila of emilayusof.com organized a contest and I want to be innit.


So here's linking australia.com

I was inspired by this picture.


and hope I am in time to make it.


ps: The rules were
1.Illustrate yourself in Australia (any medium will do) - painted and uploaded
2.post it in your blog; link to this post australia.com - posted and linked
3.leave a comment in my comment box - just did
4.cross your fingers! - doing it now

UPDATE: I managed to be the second winner for this competition sengihnampakgigi sengihnampakgigi sengihnampakgigi

Tagged by Lily

Thanks Lily. Aku bantai tampal empat2 sekali.


1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
Ye, memang perempuan di surat beranak dan mykad.

2. Copy badge sebagai award anda
Sudah
.
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
Satu - Sizable boobs
Dua - Skirt
Tiga - Tuala Wanita
Empat - Lembut
Lima - Blusher and maskara
Enam - Pakai thong tanpa perlu ada organ terjojol
Tujuh - Bikini

ps: gue tag semua perempuan yang baca ini blog. Tata.

Tomok is officially One In A Million

Tahniah bro, first time artis rakaman menang dan of course pemenang lelaki pertama juga. Lepas ni boleh letak muka Tomok@Shah Indrawan kat muka depan majalah atau sisipan hiburan media elektronik/cetak/blog dan juga di bawah bawah bantal. Oh ye, moga masuk dalam Cleo's 50 Most Eligible Bachelor kalau tak kawin lagi tahun depan.


From juvenile boy band singer to,

solo male singer and now, one in a million.
Tomok, transform!


Haa, pelagi pergi stadi ye Cik N.
Tata!


x o x o
Mizzy N


ps: aku tak vote pun.

Kursus

Semalam aku baru habis kursus 3 hari Team Building kat Negeri 9. Kursus ni sebenarnya dioffer kepada opismet aku tapi dia dah plan nak bercuti sejak sebulan yang lalu jadi aku tawar diri untuk ganti.

Aku pergi dengan suka hati bercampur nerbes sebab kursus ni banyak aktiviti outdoor dan aku pulak asyik berkecimpung dalam arena indoor je sepanjang tahun ini. Tapi, Alhamdulillah kursus pun dah selesai dan aku pun selamat tiba KL, cuci baju, makan megi assam laksa tanpa manggis dan semakin tan sekarang nie. Ala dah memang sedia tan pun kan.

Cerita pasal kursus tu memang banyak dan panjang-panjang macam rambut Rapunzel tapi aku nak cerita pas habis stadi untuk exam nanti. FYI, semasa kami kat sana kena tubuh team untuk laksana semua aktiviti yang dijadualkan. Sebahagian daripada identiti team ialah bendera untuk diangkut ke sana dan ke mari. Akhir kata beleklah dulu gambar bendera-bendera karya orang RTM ini.

1. Ini grup aku punya, RIMAU-Berani dan Tangkas.
Ada yang kata jari cacat, lantaklah. Aku rasa ok je.


2. Ni tok angkat punya, TOK MAU-Bijak Atas Kuat.


3. Ini WOLFMASTER - Gagah Berani Kuat,
bulu hitam dia tumbuh 24 jam selepas direka.


4. PIRANHA - Licik Agresif Peka


5. SCORPION - Berbisa daripada biasa


ps : Dengan ini ada 4 lagi hari kursus untuk dihadiri tahun ini. Ceh, macam nak penuhkan kuota je plak aku nie. Kursus apa patut aku jalani ya, mari mengkaji dalam kepala otak sendiri.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah