Pages

hari ni 10 Syawal

Tengah mengumpol chakra nak blogging

hmmmmmmm

Salam Aidilfitri semua!

Selamat Hari Raya untuk mereka yang x balik pada 1 Syawal dan kena kerja pulak tu.


Kad raya mesra ala butterfly untuk semua peringkat umur.


Selamat Hari Raya untuk cinta hati anda.
Bukan terhad kepada somi atau pakwe aje.


Dan kad hari raya untuk mereka yang berkromosom XX aje,
oh ya dan perasan ada kromosom XX pun bole juga!


garupale

Selamat Hari Raya aidilfitri semua!
Sila grab kad raya ini semua kalau nak!
Happy happy!

Sesi bukak pose dengan kawan-kawan 2009

Ramadan merupakan bulan semua orang slow down aktiviti dunia dan memperbanyakkan aktiviti keimanan. Sempena bulan ini juga aktiviti makan bersama teman lama/terkini juga diadakan. Yela kan pada ketika ini semua orang akan makan serentak jadi alang-alang menyeluk pekasam lebih baiklah makan berjemaah dan beramah mesra atau term kegemaran budak-budak zaman ini beramas mesra. Berikut ialah kisahes of buka pose aku dan rakan-rakan.


Bukak Pose 1

One of my favourite hobby is camwhoring, and I know you do it to, haha - Mizzy N
Camera + whoring - sejak bila tah
perkataan whore jadi pretty positive.

Ini ialah kesinambungan daripada kisah at long last itu. Maka pada Khamis minggu kedua pose aku pergi berjumpa kawan lama iaitu Ely Azyze. Dia asyik la cerita dalam blog dia pasal restoran nama kokopelli ini yang terletak di PJ dan kami bersetuju nak jumpa di sana untuk berbuka puasa sama-sama hari Khamis tu.

Aku dan azyze.

Beliau diperbuat daripada sejenis elemen yang mengelirukan kamera digital oleh itu imej beliau overexposed. Ini ialah cubaan ke-3 nak men2Dkan muka beliau dalam kamera yang agak berjaya sikit je tang rambut dan juga sedikit bajunya.

Turut hadir pada petang sesi beramah mesra itu yang bukan ramas mesra sebab tidak melibatkan sentuhan, ialah rakan sekompeni saya cik yuyue dan cik ny-mind. Terima kasih cik kak berdua kerana turut sama meramaikan majlis dan memudahkan pergerakan.


DJ dan penerbit yang kacak lagi hensem sedang berposing.

Masa berjumpa tu si azyze and nymind ni dah siap buat plan nak ketemu di Penang melawat kedai buku. Sangat hantu buku kawan-kawan aku nie.

Pada petang itu juga saya telah berjaya mengingatkan diri saya untuk membawa bersama hadiah yang diperap sekian lama untuk azyze. Ini ha kotaknya, isinya lupa nak ambil gambar oleh itu ia akan menjadi misteri la selama-lamanya.


Kotak hadiahnya sahaja


Cik azyze gagah membuka hadiah.

Sekali lagi kamera terkeliru jadi imejnya sangat tiada fokus.


Order air siap-siap untuk berbuka. Nie air azyze dan yuyue.

Mula-mula kami mengorder empat jenis air yang berlainan supaya boleh saling merasa. Korang boleh baca komentari azyze mengenai kokopelli di sini.


Air aku dan nymind

Sesungguhnya air ini bernama fancy seperti Fly Me To The Moon dan lalala lain lain lagi. Yang menariknya ketika kami di sana orang kedai membuka siaran radio kebangsaan saya suatu masa dahulu yang sangat klasik di peringkat nasional. celebrate

Makanan tak sempat nak ditangkap imejnya tapi boleh la dibagitau di sini aku makan fish and chips dan sup lepas tu cuit-cuit makanan orang lain iaitu pizza, spageti carbonara, fillet ayam dan ayam chop. The food is ok dan keadaan kedai sangat selesa. Cuma part nak bayar itu si cashier kata kena kira sekaligus. Aku pelik la kan padahal restoran lain boleh je kirakan harga makanan ikut individu dan ada yang siap tanya sebelum dia key in harga "nak separate bil ke kira sekali?"

Ok next kisah.

Bukak Pose 2

Minggu depannya pula aku ke sebuah kedai all you can eat steamboat yang terletak sebelah aje dengan Sunway Pyramid. Tujuan utamanya nak melawat kawan aku yang datang bercuti, dia ni bretugas di Sarawak. Oleh sebab kami bekerja di kompeni besar yang sama so kadangkala dia akan datang ke markas aku untuk hadiri taklimat. Tapi kali ni dia pergi bercuti suka suki ke KL jadi aku mestila menyambar peluang itu utk bertemu.

Tengah mengesteam bebola dalam boat?


Hi and bye Wilma.

Yang bestnya aku datang dan ambil gambar sahaja lepas tu aku blah makan kat tempat lain. Sebab utam parkir kereta x ade yang kosong.

Next!


Buka Puasa 3

Lebih kurang seminggu sebelum chow cin cau balik raya aku pergi gathering makan dengan rakan-rakan sekolah lama pula. Makannya di Marche dan buat hari Jumaat jadi ramai yang luar KL dan bekerja lambat x berpeluang nak join. Aku pun tiba di Curve pukul 7.30 sebab jem sangat.

Peluang nak berjumpa kawan sekolah sangat aku dambakan. Walaupun aku duduk dua jam aje berbanding segelintar lain yang lepak sampai kedai tutup tapi rasa bahagia gila. Bulan Disember ni mungkin ada reunion formal dan aku x sabar nak mendaftar nie.

Mizzy N dengan Lily dan Zara.

Sebelum pergi aku pujuk2 Lily suruh pergi join ebab dia duk risau anak dia x ada yang nak layan. Pada malam itu juga aku ditemani oleh wonderful nymind juga. Aku dan nymind memang suka aktiviti makan-makan nie. Nasib baik juga aku ajak dia pergi sebab tiba petang tu tansport asal aku Encik Py bizi pula malam . So aku terpaksa mengajak naik kete nymind dan lepas tu bawak pula sorang kawan lain lagi. Nasib baik ada kawan bernama nymind boleh dera sekali sekala. Oh ya dia pun rajin mendera aku juge ye. setan


Aku dgn id yang dah siap2 censor muka sendiri jikalau keluar blog.

Sampai-sampai aje dah lambat jadi lepas mingling sikit-sikit aku terus keluar kamera dan cari makanan. Masa tu pula si Zara anak Lily nak berjalan keliling pasar so aku candid la sikit gambar. Oh ya Marche ni di The Curve dan maksudnya ialah pasar.


"Mama, I nak beli truffles, escargot dan juga caviar for sahur"
Wa bangkrap mak kalau nak makan tu semua.

Lepas makan sup aku cari anak orang lain pula untuk dikacau dan ada lagi sorang blogger selain Lily di sini yang bernama Ninie dan anaknya si Qisya. Si Qisya ni umur dia setahun tapi so tiny macam mak dia juga.

Aku dan ninie sekelas masa form 3 sampai form 5. Aku dengan Lily pula tak pernah sekelas tapi aku selalu melepak dorm dia dulu walaupun dia duduk dorm pengawas. Sebelum tu aku tak pernah terbayang pun nak melepak kat dorm pengawas. Maklumlah zaman sekolah dulu budak-budak biasa suka rebel dengan pengawas dan rasa macam pengawas ni rejim oligarki plak yang suka masuk campur hal orang dan sangat gila kuasa tapi itu sikap zaman x matang dulu la.


Alahai aku dukung si Qisya ni terus je nangis si kecik ni.
Mak dia sengih besar tengok anak dia takut kat aku tu.



Makan minum dan makan

Buffet dia sekepala RM45++ dan air harga lain. Makanan buffet macam daging ikan dan ayam, salad, pasta, sup dan sweet toothy pastries. Aku makan kerang dua ekor, udang sekor, ayam seketul dan daging dua kerat. Makan pun kena ikut kemampuan sebab kalau ada lebihan yang banyak kena bayar RM5 setiap 100 gram.


Sambil makan ambil gambar, sambil ambil makanan ambil gambar.
Orang lain ambil gambar aku pun mencelah dah join juga.



Nice gila dapat makan dengan kawan-kawan lama. Aku x borak banyak sebab selalu aje aku interrogate dieorang ini dengan facebook. Haha bercakap pasal facebook siap ada satu kawan lama ni pesan minta maaf sebab selalu curi tanaman dalam barn buddy. Ambillah nak, makcik pun rajin mencuri buah/sayuran korang juga.

Ok itu aje, hari ni pun last day puasa so esok x boleh puasa dan jom beraya!

Kepada Encik Aris yang kata dia pun baca blog aku nie sila la tinggalkan komen supaya interaktif sikit sini takkan nak laser aku kat fb sajer? Hehehe

Emoticons

Penat la melayan orang perempuan gaduh
Esok dah nak raya pulak tu
Heihhh

bising

New - Preloved Item In Shopoholik

Click the picture to go window shopping.



Hello guyz:

Memandangkan kami sangaaaat suka shoping, jadi kami mempunyai banyak sangat baju, malahan ada juga yang tak pernah pakai langsung, oleh itu kami ingin LET GO dengan murahnya kepada saudari sekalian. Bagi yang berminat hubungi kami melaui email - terus call pun ok - takpun tinggalkan komen.

Terima kasih!

ps: Sedar x sedar dah 5 bulan mengabaikan shopoholik. Sila la layari dan support kami yeah!

Keputusan Jomlah Join

Aku buat ini contest - Jomlah Join

dan ini ialah para peserta dan penyertaannya serta komen-komen aku.

Sherry
Me Ingin Zig Zag Your Nose :)

Ili Sharudin
Missy Interactive Zone Zig Young Network

Intan Izani
MIZZYN- Minah Independent Zoom Zass Yg Ngetop!


Maka diumumkan aku suka Intan Izani punya MIZZYN jadi aku nak bagi dia frame paling besar. Kepada yang dua lagi tu jangan gusar aku nak bagi korang frame kecik sorang satu.

Ok tahniah korang semua.

So girls sila email apa nama korang nak tulis atas frame, dalam 12 perkataan aje yek dan juga paling penting alamat pos kamu ke mznadhrah@yahoo.com

Ok itu aje. Tima kasih sume!!!!!!!!!!!!!

I lap u lots.

sembahadusgataibanyakckppenataroundihikhikstarmarahhahminumbabaidoamalusiulkenyitangkatkeningangkatkeninggarupalebisingminumpeacepeace

Iklan

Kedai pascacinta MizzyN

Esok!

InsyaAllah

Bruno : Pendapat aku semata-mata iye

Semalam aku rilek kat rumah tengok DVD yang dah bersusun indah dalam rak tivi. Aku ni beli DVD lagi cepat daripada menontonnya dan gitu juga dengan beli buku. Walobagaimanapun ni nak cerita pasal aku tengok Bruno semalam.

Kesimpulannya sangatlah kurang pahala tgk Bruno di bulan Ramadan ini bahkan juga menambah dosa. Oleh itu tengoklah masa tengah nakal-nakal itu supaya tak la rasa bersalah sangat. Cadangan ini hanya untuk mereka yang berumur 18 tahun yang dah boleh fikir baik buruk ya, budak2 kecik sila tutup mata dan tgk Miley Cyrus takpun itu Jonas Bros je.

Siapa itu Bruno?
Bruno ialah pasal seorang jejaka Austria yang sangat fashionista. Dia kena pecat daripada menjadi pengacara rancangan fesyen dan juga dipulaukan daripada dunia fesyen negaranya. Maka dengan angkuhnya dia mencari padang baru untuk memasyhurkan kembali nama beliau yang dah terpalit arang.

Padang pilihannya pastinya Hollywood tempat fesyen, selebriti dan kemasyhuran bertembung. Maka berbekalkan tips-tips daripada artis Hollywood ternama seperti Angelina Jolie, Madonna dan Brad Pitt dia mengorak langkah untuk mendapatkan kemasyhuran yang diidam itu.

Seriusly kalau nak tengok kena ajak kawan-kawan sekepala. Kalau ada di kalangan penontonnya si azyze pula kena siap-siap ada remote kat tangan. Masa aku tengok pun aku banyak tekan butang forward aje bila ada adegan yang sangatlah tidak sihat untuk tatapan mata manusia mana-mana negara pun dan aku menontonnya seorang diri tau.

Yang uniknya pasal filem ini
Kalau korang dah tengok Borat maka korang dah boleh tau dah bagaimana filem ini berlangsung iaitu semua pelakon selain daripada watak utama ialah orang awam semata-mata. Di sini Sacha Baron Cohen menjadi Borat yang sangat melampaui batas yang bertemu pelbagai lapisan masyarakat daripada pelbagai ceruk dunia untuk menzahirkan impian dia. Kamera memang berada terang di situ tetapi orang tu tak tau yang mereka akan keluar filem seluruh dunia lepas ni. Maka apa yang kita lihat ialah ekspresi manusia yang benar.

Apabila melihat Bruno beraksi dengan mereka ada juga rasa seperti dalam candid camera atau wakenabeb. Contoh satu adegan ni si Bruno nak jual episod pertama (Pilot) untuk program baru dia kepada satu stesen tv ini. Sebelum boleh jual video ini kenala dipratonton oleh 6 orang ahli panel juri ni. Syaratnya jika juri bagi markah lebih 60 peratus maka barulah program itu akan diterima. Selepas aje pratonton semua juri mengamuk dan siap ada yang bingkas bangun dan blah daripada bilik tayangan sebab x tahan sangat dengan program itu.

Satu lagi adegan aku ambil perhatian ialah masa Bruno interview ibu bapa kana-kanak untuk join sekali dalam sesi fotografi bersama anak angkatnya. Antara soalannya kepada ibu dan bapa baby itu ialah berapa berat anak awak? Kata si ibu dalam 30 paun. Bruno tanya lagi kalau diminta anak dia kurangkan berat untuk photo shoot tu dia setuju tak? Si ibu kata dia akan cuba mengurangkan berat yang diminta. Tiba lah soalan tak tahan daripada Bruno iaitu adakah si ibu sanggup melakukan liposuction kat anak dia kalau anak dia x sempat kurangkan berat sempena photo shoot itu nanti? Si ibu jawab dengan konfiden yang dia akan melakukan sehabis baik apa yang boleh dilakukan walaupun kena liposuction anaknya.

Waaa biar betik ibu sanggup baby dia disedut lemak. Babykan memang berlemak, jadi ibunya jawab memang serupa orang bodoh. Masa ni memang nyatalah si ibu tu bukan faham pun apa yang ditanya pada ketika itu. Rasa nak menepuk dahi sangat-sangat dah.

Akhir kata
Jika dah ketandusan cerita bermoral silalah tonton Bruno. Daripada satu segi ia memberi pendedahan terhadap reaksi manusia apabila berhadapan dengan situasi melampau Bruno/Sacha Baron Cohen. Selain itu ia juga merupakan suatu alternatif kepada bagaimana sesebuah filem itu diceritakan

Ia sebuah prorgam realiti yang x ade kepura-puraan (kecuali la si Bruno itu yg memang oh so dramatik) dan memang kalau boleh nak tengok dengan eyes wide shut.

Trivia Bruno di IMDB

ps : sangat anu dalam botol

Keputusan Jomlah Join Sept 09 bakal muncul.

Esok aku akan kena mencari pemenang contest aku ini. Nantikan ya siapa yang bertuah itu. Namun aku maybe bizi esok jadi mungkin belah petang nanti baru aku boleh settlekan. Sekarang ini dah 10 minit masa pertandingan dah tutup pun dan aku nak ucap terima kasih pada mereka yang join.

Ok la see u esok dengan cerita lebih lanjut mengenainya!

Meme: Save Yvonne's Sight

Ellen of Katztales (click lerrr) tagged me with a meme. I have never done a meme but I'll give it a try here.

This meme is to help and spread awareness about a young lady named Yvonne Foong. Ellen wrote that Yvonne Foong is in danger of losing her eyesight thanks to neurofibromatosis (NF). You can show your support and help by visiting her blog at http://www.yvonnefoong.com.

You can also help by sending on this meme. If you do, please follow these meme rules:
1. Create a blog entry titled "Meme: Save Yvonne's Sight"
2. List three things you love to see. Add in the picture of Yvonne's book cover. The URL is http://www.yvonnefoong.com/images/banner/my-story.jpg
3. End with the line, "Yvonne Foong is in danger of losing her eyesight thanks to neurofibromatosis (NF). Please find out how you can help her by visiting her blog at http://www.yvonnefoong.com.
4. Tag 5 blog friends. Be sure to copy the rules, OK?
5. If you have a Facebook account, please check out my new invention, a "feme" pronounced FEEM, a meme designed for Facebook here. And if you want to blog about NF, that would be great too!


The three things I love to see best:
1. My sweet boyfriend's smile.
2. My cute friend with the pinchable cheek when she is in a happy mood.

3. Plain drinkable water in a bottle that soothes a dry throat.


The people I'm tagging are:

Azyze in Malaysia.
Yoon See in Malaysia.
Fauzus in Malaysia.
Achik in Malaysia.
Hazrey in Malaysia.


Below is a copied statement from Ellen's - katztales blog. Check the original article here!

Save Yvonne's Sight Meme

23 year old Yvonne Foong has neurofibromatosis (NF), a condition that leaves her riddled with tumours. These tumours have made her deaf. New ones now threaten her sight.

Yvonne lives just down the road from me. I'm starting this meme to help her raise funds and to raise awareness about NF.

Yvonne lives in Malaysia. While doctors there can't help, surgeons in the US at St. Vincent Medical Center treated previous tumours that threatened to blind her. They say they can save her sight this time too. Her operation is scheduled between 1 and 4 December 2009. As Yvonne is uninsured, the problem is $$$.

Surgery price is USD44,000 or RM154,770
Stay for both mom and Yvonne at the hospital for two weeks USD915 or RM3219

She has raised about RM10,000 of this and is hoping to raise the rest by republishing her book "I'm not sick; I'm just a bit unwell" in English and Chinese. The books are now available in Malaysian bookshops and from her web site store. She is also selling T-shirts at bazaars and via her web site store.

You can help by buying from Yvonne's online store at http://www.yvonnefoong.com/store.

More details about her surgery are posted at http://www.yvonnefoong.com/donate. Yvonne blogs regularly at http://www.yvonnefoong.com.

I hope you - who have not bee n tagged could also help Yvonne by spreading this meme to your side of the world. Thank you!

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah