Pages

gambar mata pakai skirt bertutup


gambar mata bertutup

Gambar aku yang ditag di fb

Aku anti betul kalau ada orang tag aku dengan gambar barangan jualan, kecuali kalau dia minta izin. Tapi selalunya tak. Free free aje ko nak guna imej aku untuk promo produk ko ye. Dieorang ni aku samakan dengan ah long yang suka2 tampal iklan kat tiang letrik, dinding highway, public phone dan kotak eletrik TNB. Menyemak dan semak, oleh itu sesapa yang aku tak kenal dan ada unsur2 kedai nak jadi friend di fb aku tak akan approve. Selamat tinggal!

Walaubagaimanapun aku suka apabila ditag dengan gambar yang ada aku. Siapa tak suka kan?
Ok nak tunjuk korang among my favourite tagged pics.


Ni masa tengah berjoging kat Taman Tasik Perdana. Beraksi drive benda nie walau x reti drive.



Ini ialah cover album kahwin aku untuk kenduri sebelah lelaki. Esok baru nak last payment. Hahahahhaha ehei ehei ehem.....
kalau dah dapat aku bagi korang tengok keh. Tata.


Ini memori zaman sekolah dulu. Aku rasa form 2 kot ni sebab muka tahap2 innocent aje. Tu yang bermata kartun tu aku la tu. Masa nie semua orang kena turun sapot game bola tampar aku rasa. Aku sekolah asrama, maka tiap-tiap petang wajib pergi riadah. Selalu riadah penuh masa untuk bergossip aje kalau bukan masa sukan sekolah.


Ini sorang blogger yang aku add di fb. Cutekan isteri dia.


Ni kisah pasal meja kawan aku di ofis dia. Kawan dia yang tag aku. Dia kata dia tak tulis amaran kat kerusi tu dan siapa yang tulis pun aku tatau. Tapi kesnya sebab orang lain suka songlap kerusi dia dan tak reti letak balik kat tempat asal lepas guna.


Ini ialah hantaran aku untuk pihak lelaki masa malam nikah tu. Kawan aku buat daripada KL dan bawa ke JB. So konon nak preview kat aku tag la gambar nie. Bunga biru dan pink tu dieorang beli kat Petaling Street kot. Bunga yang diwarnakan tu. Cantik kan.


Ini gambar aksi gedik kat Bali masa aku pergi sana awal tahun ni. Oleh sebab aku pakai tights maka aku kena pakai kain masuk pura ni, kawasan suci kenalah hormat. Kawan aku pula kena pakai kain ikat pinggan tu.


Ini Chowrasta di Penang, aku tak pernah pergi sini tapi kawan aku tag sebab kiteorang suka buku. Sekarang ni dah jarang aku baca buku, arghhhhh kena kembalikan aktiviti berfaedah ni semula.


Oh itu je yang aku suka. Ok bye.



PS: Tahniah pada pasukan bola sepak Malaysia atas kemenangan di AFF Piala Suzuki aritu. Kerana mereka aku bercuti hari ni. Yahuuuuuuuuuu.

Facebook complexity

Facebook sangat mudah digunakan dan difahami. Kalau ada yang tak faham-faham tu maknanya malas nak kaji la tu kalau belum klik sana sini tapi duk tanya di mana. Selalunya kalau seseorang itu baru berkecimpung dalam facebook mesti dia tak tahu ada fungsi ‘inbox’ dalam tu jadi semua benda dia akan tanya di wall. Kalau dalam failbook sebuah laman mempersenda facebook phails, selalu disertakan newbie fb kantol berterima kasih kepada temannya atas ‘malam yang indah semalam’. DIa ingat dia punya mesej dah peribadi padahal semua orang boleh baca.

Hidup ni mestilah kena sentiasa mengkaji, contohnya nak tahu maksud bamboozle tu kena la buat kajian sendiri dengan mencari dalam kamus. Takpun kalau dah taip dalam Microsoft Word, klik kanan dan klik ke Synonym dan keluarlah maksud lain bagi bamboozle tu. Takpun taip aje bamboozle definition dalam google maka jumpalah akan maksudnya.

Melalui facebook kita boleh tau hal orang dan orang pun boleh tau hal kita. Oleh itu kita kena pandai memilih apa yang kita nak beritahu orang dan tak mahu beritahu orang. Kena amalkan self censorship.

Perkara yang selalu kawan-kawan aku luahkan dalam status facebook pada hari bekerja ialah tentang rasa marah kepada seseorang yang tidak disebut siapa gerangannya. Kadangkala ada juga yang suka nak luahkan benda-benda kurang jelas seperti “Harinya bakal tiba,” atau “Penantian itu suatu penyeksaan” atau sesuatu yang buat ko nak tanya “Apa benda yang ko cakapkan ini?” Tapi lepas tu sang empunya status akan bagi jawapan-jawapan yang kurang jelas juga macam “Adalah”. Hahhahaha macam suit. Kalau nak main-main rahsia baik tak yah update kaf facebook.

Kadangkala melalui facebook juga boleh timbul pasal spekulasi tak elok. Macam masa aku baru kawin dulu aku tulis pasal status yang marah kat anggota keluarga aku yang lain. Dan dan sahaja kawan-kawan aku ingat aku marah kat suami aku. Ada sorang tu siap tulis “Takkan dah menyesal kot kawin”. Seorang rakan sekolah aku punya status perkahwinan “It’s complicated” dan sekali tu status dia berbunyi “Mungkinkah tahun ini tahun akhir kami menyambut Syawal bersama”. Terus aje respon-respon semua tanya pasal rumahtangga dia.

Oleh sebab di facebook hanya teks semata-mata dan komunikasinya amat terus maka tak perlulah baca status seseorang tu dan fikir lebih-lebih. Komunikasi antara manusia diiringi oleh pelbagai faktor macam body language iaitu mimik muka dan intonasi perkataan. Kalau melalui telefon pun kita akan peka pada intonasi tetapi dalam facebook tiada apa melainkan tulisan semata-mata yang perlu kita fahami.

Masa aku baru nak daftar Friendster dulu aku ada terdengar pasal facebook. Agak-agak ada tak jaringan sosial yang akan memupuskan facebook macam mana fb pupuskan Friendster?

PS: Bamboozle bermaksud dupe or trick, ertinya tipu.

Please be my Valentine

Bosan jadi mari menyanyi lagu ciptaan sendiri

Let me see you in the dark
Your silhoutte by the moonlight
Your bra on my sheets and your panties out of sight

Ni ko nyanyi jadi watak lelaki la

Let me kiss your lips
Your skin so soft and smooth
Your hands behind my back and now it's on my head
Caressing my hair ruffling every strand

You are the girl I need
You feel so good in my arms
But I can wait baby
It doesn't have to be tonight
Just being here with you is good enough to satiate my need

Ok now comes the corny part

Sink into my ocean of love
Drown so that I can save you with my buoys of love
I'll lift you up and place
you in my yacht
Where I will keep you warm and we will sail for eternity

Hahahhahhahahha long time no write such things
Ok tuddless

Pesanan kepada bakal pengantin

Aku, apabila berada di majlis kahwin lagi-lagi kalau kawan rapat kadangkala perlu berperangai macam pembantu pengantin. Lagi-lagi bila aku boleh bersuara kepada pengantin dan minta dia buat sesuatu untuk penambahbaikan majlis itu.

Aku bukan nak tunjuk tere sebab aku pernah jadi pengantin tapi aku nak berpesan kepada pengantin baru kerana banyak kali dah berlaku perkara berikut semasa kenduri kahwin. Ini semua berdasarkan pengalaman beberapa kali menjadi jurugambar majlis kahwin. Oh dan aku bukan jurugambar orang kahwin yang meletop mahupun nak tunjuk tere. Kalau rasa perlu sila la share-share.

Perkara ini berlaku kepada majlis yang diadakan di rumah, kalau majlis secara formal selalunya ada juru acara yang akan mengemudi majlis tu supaya laju dan terancang. Sudah tiba masa majlis kahwin orang Melayu lebih tersusun dan lancar perjalanan.


1. Apa nak buat selepas bersanding?
Pengantin berarak sampai ke pelamin dan duduk bersanding. Selepas duduk bersanding dalam 10 minit dan setel dah orang nak ambil gambar bersanding pengantin sendiri terpaku kerana tak tau apa nak buat. Selalu pengantin akan panggil jurugambar sebab kami suka melilau depan pengantin mencari sudut unik untuk menembak da bertanya "Nak buat apa lepas ni?"

Jika ada mak andam aku tanya pada mak andam nak buat apa. Tapi zaman sekarang ni mak andam lebih kepada jurumekap semata-mata jadi semasa bersanding mereka buat tak tau. Kalau bolehlah kan pengantin lantiklah pengapit untuk menjadi pembantu dia dan uruskan pergerakan di sekitar majlis itu.

Aku tengok kadangkala pengapit macam pengepit je, berkepit dan mengipas pengantin. Selepas habis bersanding habislah peranan mereka. Pada aku kalau pengapit diberi kuasa untuk menggerakkan majlis, takde orang boleh marah. Tak kisahlah kalau pengapit tu muda belia berbanding orang kelliling mereka. Masa ni la nak prektis jadi pengurus ke mcm gitu. Si pengantin akan duduk keras senyum simpul aje. Jadi lepas setel orang habis amek gambo tu cik pengapit boleh minta kaum keluarga pihak yang berkunjung untuk merenjis/tepung tawar pasangan mempelai.

Masa aku kahwin dulu lepas aje bersanding dan nak ke meja makan tetiba semua orang yang sibuk-sibuk depan aku hilang. Aku ngan suami berjalan sendiri ke meja makan. Kelakar masa tu sebab tetiba semua orang hilang. Hahahhahhaha.

2. Sesi bergambar keluarga dan pengantin.
Seperti yang aku selalu tengok mak, ayah dan ahli keluarga di sebelah pihak yang buat majlis mesti payah nak berkumpul untuk ambil gambar. Ibu dan ayah pengantin berposisi di hadapan khemah untuk sambut tetamu. Adik beradik pula terlibat dalam pelbagai aktiviti melayan tetamu. Maka apabila sesi nak mengambil gambar mesti sukar mereka nak tinggalkan kerja mereka dan bergambar dengan pengantin.

Aku rasa pengantin kena brief pada ahli keluarga dia untuk bersedia untuk diambil gambar. Maklumlah bukan selalu dapat bergambar satu keluarga kan. Jadi amatlah cantik jika selepas bersanding tu terus aje ambil gambar keluarga. Lepas tu silalah pergi sambung tugas anda.

3. Sila bagitau kepada jurugambar pukul berapa nak outdoor shoot supaya tidaklah ternanti-nanti.
Aku tak taulah ini dilemma aku ke atau orang lain punya dilemma tapi pengantin jarang ada masa tepat untuk ambil gambar di luar. Selalunya aku anggap 30 minit selepas majlis habis. Zaman sekarang kenduri habis awal dalam kol 4 petang jadi pukul 4.30 tu atau 5 dah boleh chow dah ke mana-mana mereka nak. Sebabnya sesi outdoor ni kena cepat sementara matahari ada, Kalau delay memang sampai pukul 8 la baru balik rumah.

Lagi best kalau pengantin boleh bagi kata putus nak ambil gambar pukul bila-bila jadi boleh kami get ready untuk outdoor shoot pulak.


Hahahhahahha itu aje. tataattattattatatta. Kalau ada pandangan lain sila kongsi bersama :D

Kawan aku takut nak kahwin

Ok kenapa aku pilih tajuk kawan aku takut nak kahwin? Sebab utama ialah kami senantiasa membincangkan kenapa kadangkala kahwin itu perkara yang menyeramkan. Perkahwinan memerlukan pengorbanan yang hebat lagi-lagi daripada segi perasaan. Memang hidup akan berubah 360 darjah apabila kau kahwin.

Kenduri kahwin memerlukan ongkos yang besar kalau nak buat besar jadi apabila nak meraikannya sahaja ongkos besar maka kena fikir betul-betul adakah perkahwinan ini serius atau tidak. Kalau kahwin semata-mata kerana nak ikut cakap orang tua tapi hati tak nak dan lepas 3 tahun cerai, itu menakutkan. Oklah kita tak boleh nak tengok masa depan perkahwinan seseorang. Ada yang kahwin pilihan keluarga tapi ok ke akhir hayat. Ada yang kahwin suka sama suka pula retak selepas 3 tahun. Macam stail artis hollywood lepas kahwin 2-3 tahun dah habis dah. Kahwin itu satu usaha juga dan bukan untuk dinikmati semata-mata macam percutian

Kadangkala orang yang dah kahwin juga yang suka nak beritau orang bujang, lebih seronok bujang daripada kahwin. Apabila dah kahwin tak boleh buat itu dan ini dan macm-macam lagi. Ada yang kata kalau kahwin terbantut nak pergi ke sana ke mari sebab semacam ada kekangan. Mungkin suami tak bagi atau mungkin sebab anak. Tapi aku tengok kawan-kawan aku yang ada anak kecik rilek je tengok wayang, sana sini bercuti dan bebas bergerak. Itu semua ikut gaya hidup masing-masing mungkinnya.

Aku pun takde nak harap perkahwinan itu indah selalu. Memang lah indah tapi ada kalanya mencabar dan perlu toleransi dan ditokok tambah bebelan terlampau. Lagi-lagi pula apabila aku bekerja bidang komunikasi jadi bebelan mesti nak terperinci dan mencapai misi. Kesian laki aku kadangkala.

Sempena cuti sekolah yang ramai jadikan waktu untuk berkenduri ini aku ucapkan tahniah dan selamat berlayar ke alam baharu.

Kembali kepada kisah kawan aku yang single itu. Kelakar bila ada manusia yang berfikiran bodoh tanya bila kau nak kahwin pada dia? Lagi bangang bila yang tanya tu tau kawan aku takde pakwe. Nak kawin ngan siapa kak? Boleh aku tanya pada dia pula, Bila kau nak pandai dalam bertanya soalan?

BAJU KAWENGKU NAK JUAL

Aku nak jual dress kahwin aku.
Harga RM450.
Negotiable k.
Ini dia.

Pink kaler maaa.
Lining satin.
Aku beli kain kat Surabaya dengan rege RM150 4 meter dan upah jahit kat Subang.
Upah jahit around RM450.



Ini bahagian kain dia.
Cocok sekali jika ukuran badan si pemakai
36-27-38
tinggi sekitar 1.54m tanpa pakai heels.



Tapi tang kat pinggang ni tak available la bunga ni.
Sayang oo nak jual.
Ok tata.

Old movie, Cherry 2000 (1987)

My home is in Johor Bahru and we get to watch all Singapore TV Channels. On some nights one of the channel - named Channel 5 back then - will air American Grade B movies which were usually science fiction. This happened more than 15 years ago when I was in primary school. I remembered some of the movies my family and I had watched because they were weird and thus clearly imprinted in my mind.

One of the movie I watched was a movie which was set in the future. After scouring the Internet I found out the movie's name was 'Cherry 2000' filmed in 1987. So this movie is 23 years old now. Below is an excerpt from IMDB.

"In a post-apocalyptic world in the year 2017, Sam Treadwell (David Andrews), the head of an Anaheim recycling plant, employed a perfect girlfriend -- a rare, irreplaceable, top-of-the-line blonde-haired sex robot named Cherry 2000 (Pamela Gidley). She was programmed with a shiny "chip" (similar to a quarter-sized mini CD) behind her ear. The film had the tagline: "She's Blond, Beautiful and Forever Young." However, he found it difficult to replace her when she shorted out (wearing a tight red dress and yellow rubber gloves) when they were love-making on the floor and soapy water overflowed. When Sam went to a robot factory to get a replacement body for his girlfriend, his choices included Robby the Robot (from
Forbidden Planet (1956) and Gort (from The Day the Earth Stood Still (1951))"

Let me summarize it from what I remembered. In the movie's futuristic setting humans who can afford it had robotic sexual partner because sexually transmitted diseases were rampant. Having sexual relationship with a robot means they avoid such diseases and get to choose the physical characteristics of their robots. In short perfect girlfriend. So this guy Sam has a blond robot which got electrocuted in the kitchen. Here's a picture I grabbed from the net just for you.



He was very much in love with his robot and demanded a similar robot but the manufacturer told him the only one available is in a robot factory located far far away. However he was determined and began his journey to get his beloved robot's new body. He hired a woman to help him find the robot and they traveled there together.

I remembered that there were bad guys chasing after them and eventually Sam found his robot. He inserted the memory disc and the robot came alive. Then the bad guys arrive and they ran and hid. As a last minute effort the woman he hired helped cover his back so he could escape with Cherry. This changed his mind, so he left the robot and rescued the woman instead . So humans prevailed in the end!

Ulasan aku pasal Ngangkung.

Baru tonton Ngangkung tadi. Agak biasa aje ceritanya. Tadi aku tengok Eira Syazeira jadi bini Shaheizy Sam dan lepas tu asyik membebel aje watak dia. Bosan jugak ada isteri macam tu kan. Ok lepas ni aku kurangkan membebel atau tukar membebel kepada edisi bercakap secara mesra.

Cerita ni pasal tiga kawan yang pendapatan biasa-biasa aje jadi teringin la nak mencari duit dengan cara senang. Maka mereka pun mencari bomoh, mencangkung, panggil hantu, dapat nombor dan lepas tu tengoklah kena ke tak.

Cerita ni ada banyak pengajaran la, seperti 'kalau tembak pastikan kena badan dan bukan kena ekor' yang dikutip daripada dialog 'Dr Azlee' dan kalau gugurkan anak cara yang digunakan ialah cara yang kejam. Para pelakon yang membintangi filem ini pernah keluar dalam filem terbitan Metrowealth sebelum ini seperti Shaheizy Sam dan Azad Jazmin yang berlakon dalam drama Adnan Sempit juga keluaran Metrowealth. Juga ada cameo Norliana Shamsudin yang turut belakon dalam Adnan Sempit dan pengarah 'Selamat Pagi Cinta' terbitan Metrowealth.

Filem ni mula dengan lawak mereka berjumpa bomoh dan hantu, tapi bila nak dekat penghujungnya dah jadi macam cerita insaf dan suntikan lawak pun suam-suam kuku aje. Lepas tu hantu dia macam tetiba aje hilang padahal kalau cinta hantu lain nak kena buat upacara baru hantunya hilang.

Lepas tengok Ngangkung lagi rasa nak tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah. Itu pula filem arahan Mamat Khalid dan merupakan sambungan Zombie Kampung Pisang. Bila tengok deretan filem komedi seram tetiba rasa mcm ada trend terbitkan filem komedi seram pula masa ni. Lepas ni ada tak orang nak buat komedi muzikal seram romantik ke?

Aku bagi 2.5 bintang untuk cerita ini. Sesuai untuk kanak-kanak sebab cerita dia mudah difahami. Masa aku tonton tu pun penuh barisan depan dan belakang dengan kanak-kanak.

ps: tetiba teringat Qabil Khushry Qabil Igam yang bermula dengan sangat happy tapi berakhir dengan sangat tragis. Hilang dah kehappyan sangat-sangat yang dipaparkan di awal filem.

Apabila Eizlan Yusof berlakon menjadi warga emas tanpa super kedut

Trend drama tempatan zaman kini yang aku perasan semua watak nampak muda daripada hakikat yang sepatutnya. Contohnya macam drama 'Dimanakah Isteriku' yang menampilkan Eizlan Yusof dan Zila Bakarin yang merupakan ibu bapa kepada anak-anak yang berumur sekitar 20an. Aku agak umur mereka sepatutnya dalam 5o tahun sebab watak Eizlan Yusuf boleh mendaftar masuk ke rumah orang tua-tua. Aku tengok drama ni sambil blogging dan main Sahibba jadi aku tak berjaya kesan jika drama ini ada sebut pasal umur.

Eizlan Yusof nampak beza 5 ke 10 tahun je antara watak masa muda dan watak terkini dia dalam drama ini. Untuk membezakan usia, cuma efek rambut beruban aje yang ada. Kedut lagilah tak ada sangat tapi dari segi badan ada kesesuaian la sebab orang dah 50an dan bekerja sebagai ahli perniagaan kadangkala dah layut-layut anatomi badan dia. Tapi hakikatnya dalam realiti Eizlan Yusof hanya ada anak kecik aje, okla dia kahwin usia 30an jadi memang anak kecil la.

Eizlan Yusof akan sambut besday ke 40 tahun depan (lahir 14 Julai 1971) bersama-sama dengan Azhar Sulaiman (22 Julai ) dan Amy Mastura (10 Mei). Eh baru aku sedar ketiga-tiganya dulu jadi watak utama dalam drama dan filem sejak hampir 20 tahun dulu, sekaligus menjadi idola generasi muda era 1990an. Cuma Eizlan Yusof aje yang aku nampak sudah memegang pangkat bapak orang dewasa, Azhar Sulaiman pula sudah mula memegang watak dewasa matang macam jadi orang jahat dan bukan lagi jejaka comel kat kolej. Mungkin sebab dah semakin tua dah kurang comel kot. Amy Mastura pula nampaknya kekal comel dan kalau orang tak tau umur dia takkan menyangka dia akan masuk umur 40 menjelang 2011.

Bila masa dieorang glamer? Amy Mastura dulu menang Asia Bagus tahun 1993, Azhar Sulaiman pula berlakon drama bersejarah generasi tahun 90an iaitu Abang 92 dan Eizlan Yusof pula dengan jambunya berlakon drama Jaguh-Jaguh di tv yang disiarkan macam 15 tahun dulu. Masa tu aku ada tengok drama tu semata-mata nak tengok siapa pelakon baru tu.

Jadi bila tengok mereka kat tv jadi watak lebih tua aku rasa jika aku berlakon maka aku akan ada anak 3 orang, macam Que Haidar berlakon ada anak umur 10 tahun walhal dalam realiti masa tu dia belum jejak usia 30 pun. Isterinya pula Nor Khiriah yang dah 30 an.

Dulu pelakon-pelakon ini jadi pin up poster dan kini dah membawa watak-watak matang, memang masa dah sangat berlalulah. Bagi aku kadangkala terefek juga dengan fakta sebenar diri pelakon yang mana baru ada anak kurang 5 tahun tetiba berlakon jadi watak ayah ada anak dewasa. Melainkan Aida formerly known as Aida Radzwill dan Mustapha Kamal yang punya anak usia 20an, kebanyakan mereka yang bawa watak 50an hanya berusia 40 an aje. Namun setakat ni tak ada pula aku tengok Rosyam Nor berlakon jadi bapa kepada belia 20an, atau ada tapi aku tak tau?

Alamak aku ngantuk. Sambung esokla.

Nanowrimo

Hi everyone especially katztales who kept asking about my story for nanowrimo. I'm sorry but i didn't finish my nanowrimo. Actually I only wrote about 3,000 words before I got sick of it. Maybe it was because of the theme that I picked. I was bored of writing about it after a while, next time I'll choose another more exciting one.

That's all
:(
sincerely
MizzyN

Ofis terbakar! Bomba datang berlumba-lumba.

Ini ialah namanya kepenatan.... Lama tak keje penat mcm hari ni dan semalam. Dahla aku pakai kasut bertutup setelah 3 bulan tak pakai sejak kasut basah kena hujan aritu. So pehnat uuuu.

Walaubagaimanapun aku bukan nak cite pasal penat hari ni. Aku nak cite pasal last week ofis aku berasap. Serius panik kau. Masa tu pukul 5 petang tengah meeting kat tingkat 2 dan tetiba ada sorang ni masuk bilik meeting dan cakap dengan pengerusi meeting "OFIS TERBAKAR". Maka semua orang keluar daripada bilik tu dan pergi koridor. Tak jadi dah meeting.

Masa aku keluar ke koridor tu, hujung sebelah sana dah penuh dengan asap putih. Memang tak nampak apa pun jadi aku terus turun dengan lif di hujung koridor sebelah sini. Ehehe, turun dengan lif sebab bangunan ofis aku ni terlebih canggih macam maze dan aku lupa mana tangga kecemasan dia. Tadi baru teringat kat mana la kan.

Jadi aku dah turun ke tingkat bawah dan nak keluar, tapi teringat nak beritau budak ofis aku sebab dorang mesti tak sedar apa punya. Aku masuk2 dan aku kecohlakan. Tapi mereka cuma bangun dan siap slow2. Lepas tu aku keluar daripada office tapi bila teringat bos aku, aku patah la balik nak beritau dia. Sebabnya bos aku dah senior jadi kena bagi keluar cepat. Tetapi pada masa yang sama aku tengok bebudak ofis aku masih tenang mengemas barang. Jadi aku bebel kata "Korang ni kalau gas beracun dah lama k.o lambat sangat keluar."

Lepas tu aku keluar ofis. Masa keluar ofis tu aku nampak pelapor Sukan Asia tengah keliru tengok asap keluar daripada lorong bangunan. Mereka tengah shoot kat tengah-tengah foyer bangunan ofis aku masa tu jadi kalau asap keluar pastilah tak nampak apa dalam kamera kan.

Jadi semua orang keluar dan biasa la sebagai rakyat Malaysia mesti nak tengok apa yang terjadi sebenarnya. Bomba pula tiba dalam masa 5 minit tapi tak boleh nak ke depan sebab orang parking kiri kanan jalan. Ayoyo! Tapi polis bantuan menyelamatkan keadaan dengan menggesa sesiapa yang park situ cepat blah. Jadi bomba dapatlah ke depan dan masuk dan menyiasat lagi.

Bomba pakai baju seragam dieorang dan topeng gas. Masa tu boleh bau gas tu macam mana, agak busuk. Semua orang yang kat luar duk membuat telahan apa yang berlaku. Dan aku pun sibuk2 duk depan situ sebab ada kamera masa tu. Tapi aku malas nak upload gambar ke sini. Sangat tak sedar diri tau sebab gas tu dah berjaya sesakkan tekak aku sikit hari tu. Lepas tu bespren aku telepon bebel suruh blah. Lepas 15 minit macam tu aku penat dan rasa lapar jadi blah la ke kantin. Lagipun sudah pukul 5 dan apa fungsi lagi nak duduk di office yang tak boleh masuk tu.

Jumaat berlalu, Sabtu nak tengok HP7 tak lepas jadi tengok hari Ahad dan Ahad lepas tonton HP7 pula pergi pula jumpa azyze. Isnin pun tiba dan aku terus pergi jumpa mereka yang aku meeting separa jalan Jumaat tu. Dieorang bagi aku laporan berita pasal office aku 'terbakar' tu. O kebocoran gas nitrogen rupanya. Sini cerita sebenarnya.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah