Pages

Takde pape pun?

Memang angan2 betul nak bernanowrimo. Macam ni aku buat december wrimo peringkat aku je la. Aisehhhh man. Dah 4 thn la fail mcm ni... Maybe aku patut masuk xtvt menulis poem 30 hari berturut2 je la senang konpem lulus. 

Bab bab menghobby ni sejak ada anak agak terbantut nak buat. Alasan lagi hek hek. Nak buat 1000 daya, kalau x berjaya marilah berdalih. 

Pin pin, manakala haritu aku meneruskan agenda berniaga kadangkala aku. Sedih x laku pun tudung daripada pkl 10 pagi sampai 3.30 petang. Aku mula2 macam sedih la tapi tengok kiri kanan orang jual tudung, maknanya jika pelanggan masuk melalui kedua2 jalan menuju ke gerai aku akan nampak kedai yg jual lagi banyak tudung drpd aku. Gerai sana jual RM10 and gerai sana jual lagi macam2  selendang jadi pasaran sengit. Aku definisikan pasaran kat opis tempat aku jual tu sebagai pasaran yang kecil dan pelbagai. So kalau bawak masuk stok 10 jenis je memang x leh bersaing. Yang bestnya bracelet yang aku duk perap lama sejak balik Bali tu yang laku. At the end of the day, duit sewa je yang dapat balik aritu iaitu rm50. Sekian, terima kasih.

Anda ada lima minit untuk menaip

Pilot I ada kat Bangsar makanya I kena naip selaju awan hujan dari Kuala Lumpur ke Subang. Oh yeah tetiba camne I teringat zaman I selalu polo polo I punya bff jaman uni ke konti UFM. Apokobondo itew? Itu la stesen Ufm milik UiTM, siarannya terhad kawasan dekat2 Shah Alam sajorr. Aku lupa lak boleh dengar siarannya di sini ya http://www.ufm.uitm.edu.my/. Dulu waktu siaran dia 7 pagi ke 7 malam tapi sekarang tak tau plak.

Ok dulu kalau hari Ahad aje mesti aku ikut Azyze gi konti Ufm kalau free. Aku ni memang setia aje menemani bff aku ke sana ke mari ye. Patut la azyze kata aku loyal dulu. Hmmm loyal la sebab seriusly dah dewasa ni aku sangat memilih kawan. Kalau aku rasa takde mood nak keluar aku tak keluar, aku kawan dengan orang yang aku rasa berbaloi untuk aku spend masa sahaja sebab aku tak suka diperlekehkan. Penat dah disia-siakan, kita yo yo o spend masa untuk dia tapi bila time kita takdenye nak mengoffer diri.

Oh ya aku sedang dengar Ufm ni di link yang atas tadi tu. Dulu azyze selalu duty pukul 3.00 ptg sampai 7.00 ptg. Koje aku kalau teman dia baca suratkhabar/majalah, tolong pick up lagu. atau beraksi sebagai caller sekali sekala. Tapi aku tak pernah nak try jadi dj, patut la sekarang aku bukan dj. Menjadi dj bukan secawan kopi aku kot.

Aku masih ingat azyze ada box seperti ini yang dia isi koleksi CD yang dia nak guna masa mendj. Masa memula tu semua pakai CD, memang jadi disc jockey gitu. Standby dua pemain cakera padat atas bawah, kena cepat2 plak tekan play pabila lagu awal sudah habes. Tak lama lepas tu baru dorang guna lagu dalam komputer tapi kalau ko ada CD sendiri kena play guna CD playah juge le.


Antara lagu yang Azyze main ialah lagu M.Nasir faveret dia tu. Kalau slot lagu bleh main apa2 lagu pun keluar la lagu Jopun atau Siam yang dia ada tu. Oh sweet gilerr memori. Even kalau aku maleh nak keluar awal2 dengan dia pun aku akan juga datang nak teman. Sangat best kan dapat kawan macam aku hahahaha. Sekarang ni melayan out of my mind plak sekali sekala. Minah produser ni bizi mengalahkan Datuk Bandar. Dah dua kali keluar dengan anak aku pun terjebak sekali. Ni tak sabar nak amek lesen L ni supaya panjang sikit langkah gua bleh hang out dengan Azyze lagi. Ok la tata.

Hadiah tak siap!

Sedang mengemas dan tetiba terjumpa hadiah besday untuk azyzeku yang tak siap2 lagi. Hoh kena siapkan ni!

Juice

Wa tarak ada jus nak nules dua tiga menjak ni. Busy dgn hidup x jugak, busy dgn baby pun x jugak. Hmmmphh entahlah. Nak mengejus untuk nanowrimo kot. Nanti dah siap cantik segelas jus gua hidang ye. Tata.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah