Pages

Stupid irritating biatch

As a friend I could only rage like fire, and at water's touch disappear at sight. A few days ago on a photography job with bff (best friend forever) she told me about her situation. Someone in her office said she was spreading gossips around. And that person said she ain't saying who the reporter is. Yeah life's like that. We can say that we live in our own little bubble at the office and suddenly out of nowhere someone would say that we are bad mouthing people. In a perfect world, especially in an organization full of media people supposedly practicing two way communication - the victim and the accuser should be given a chance to defend each other in a face to face meeting.

I wonder why the accuser did not just approach my bff and tell her that it's wrong to badmouth a person. If my bff is really selling the person's story around why don't it be halted at the moment if it really did occur. Why wait and then tell the bigger boss about my bff bad mouthing? Such cheap tactics to portray oneself as a righteous person but at the same time you are one heinous bitch.

Soldier on my friend. They don't earn a cent and you don't lose a ringgit over this.

Cara simpan susu tanpa cooler beg

Hari ni baru dapat tips kalau gi kursus kat camp site mcm Endau Rompin dan ada sungai je. Maknanya tempat yang xde peti ais dalam tempoh terdekat kena simpan susu dalam raga (letak pemberat) dan simpan dalam air sungai.

"Bakul yg lubang2 atau raga so air sungai tu boleh lalu dan kena botol susu tu. susu perahan kan bleh tahan 48-72jam kat bahagian bawah petiaias. sama ja ngan sungai. mmg bleh tahan 3 hari. ni kak roy d ppum yg ajar. Cuma masa nk balik tu kena ada coole bag la. mmg sejuk. nak nak dlm hutan."

-

Alhamdulillah, semoga Allah permudahkan urusan ibu yang kena gi kursus masuk hutan ni.

Terkenang sakit beranak

Sakit nak beranak memang tak boleh menandingi sakit-sakit biasa. Aku tak berkesempatan lagi nak tulis pasal pengalaman beranak. Walaupun aku beranak sakit half way tak all out sebab tak teran tapi nak gaj cite. Sekarang ni aku memang ada rasa ngilu sesekali kat tang caesar tu. Lemak pregnancy pun dah mencair smpi boleh rasa jahitan bahagian dalam. Kadangkala bila dipeluk secara ganas sakit oooo sebab parut tu kan tegang jadi bila ditarik kiri kanan sakit le. Setakat lepas beranak ni aku takde beli seluar baru sebab ada beberapa seluar aku yg saiz besar kena pakai tali pinggang. Tapi sekarang pakai tak payah guna tali pinggang. Jimat la kan, tapi yang penting sekali aku muat lagi pakai seluar kaler pink beli kat bandung. Oh lupa masa baby 2 bulan aku ada beli skirt labuh utk ke pejabat, saiz XXL gitu. Tu sekali je la beli kaki wear. Baju pulak aku dah insaf beli. Haha tipu la, selepas beranak ni aku beli 1 baju kebaya, 1 baju nursing and 2 blouses. 2 beli online 2 beli kat kedai sebab adik aku ada sekali. Sementara itu aku tengah nak menghabiskan let go baju-baju lama aku. Banyak yang elok lagi tapi sebab dah boring pakai so nak let go la. Kalau ada masa aku upload sini. K babai.

Sejak ada iphone4

Sejak ada iphone aku.....

1. Mesti mahu check fb and rss feed blog sehari 4-5 kali.

2. Baca akhbar kertas sudah jarang-jarang, kadang-kadang. Tapi akhbar mobile pun tak sempat hendak baca jugak hahahaha. Tapi boleh baca dalam bergerak la, tak perlu singgah kedai jika hendak ketahui berita semalam.

3. Boleh cari idea gambar2 menarik untuk
- inspirasi amek gambar event
- verangan diy craft
- picture 4 work

4. Kalau tiada internet connection tapi perlukan gambar tertentu maka surf safari, save pic yg nak tu dan save dlm computer. Lps tu cucuk usb dan download ke pc. Lps tu place le dlm photoshop document.

5. Boleh draft blog dalam notes dengan qwerty board smbl tunggu apa-apa yg nak datang. Blog sebelom meeting, on the way blk rumah, smbl tunggu anak menyusu nak titon, atau surfing smpi tido.

6. Beli tiket gsc. Haha ni lama x buat.

7. Boleh tengok rtm di mana-mana. Caranya just browse ke www.rtm.gov.my dan akan keluar mobile version web RTM. Mula-mula tu keluar logo RTM Mobile and klik je atas logo sebesar skrin tu, dan dia akan ke main menu. Kat main menu pilih TV kalau nak tengok TV - ada TV1, TV2, TVi dan Muzik Aktif. Kalau nak dengar radio ada 9 radio boleh dengar - ada KLASIK NASIONAL, NASIONALfm, TRAXXfm, MUZIKfm, AIfm, ASYIKfm, SUARA MALAYSIA, MINNALfm dan KLfm.

Untuk pengetahuan anda siaran MUZIK AKTIF dan MUZIKfm hanya eksklusif online je, dedua takde kat tv.

8. Jadi aktivis breastfeeding amatur setelah mengumpul maklumat melalui iphone semata-mata semasa dlm pantang.

9. Sakit tengkuk sbb asyik tgk skrin phone aje yg memerlukan utk menunduk kan.

10. Tak pakai jam tangan pun tak apa sbb boleh refer pada skrin pong. Lagipun jam dah longgar selepas bersalin.

Dah sekian. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah