Pages

Happy 7th year of blogging to me!

I have been a blogger for exacly 7 years and though I haven't been winning an award or raised some money through it. I am deeply satisfied with my blogging journey. In the middle of blogging throught these 7 years there are moments where I am almost giving up, like "gapo lagi nak cerita kat mung ni?". I also tried very hard to not blog about personal life which can be vicious to my loved ones, or my sometimes hate and sometimes loved ones.

In reality I never reread all my entries as I know them all by heart. Eceh. Once a month or more like once a fortnight I google myself, or my blog persona lah, and I have found a few surprising places where my blog have been quoted.

Oh well, it's time to go home. I love my desk job especially when I can do some artsy fartsy stuff. Like maybe 5 percent only, but someone's got to do these things and I think it's better me :D. But I don't plan to do this forever :P

Things that I did in February

I did a few things finally :D

1. Acquired my driving's license - another 23 months before I got a full license.
2. Subscribed to two online magazines, at RM1.70 an issue! It was RM40 for two mags, oh and a year only subscription.
3. Selling my one of a kind handmade stuff - though I haven't been getting my sales report yet.

Something's got to die inside of you.

Hari ini ada sesi bergaduh manja dengan member-member dalam whatsapp apabila tidak dapat meluangkan masa bersama. Sorang bekerja berasaskan projek, yang lain-lain pula bekerja waktu pejabat yang mana pastinya bermula 8 pagi hingga 6 petang pasti sedang bekerja. Ada yang bujang namun komitmen pada diri sendiri dan keluarga pasti ada, manakala yang sudah berkeluarga terikat dengan komitmen kerja masing-masing selepas waktu pejabat tamat.

Selepas lebih kurang 30 minit 'bergaduh' akhirnya tiada kata putus dicapai. Maklumlah pada tarikh-tarikh tertentu ada yang balik kampung pula.

Aku sejujurnya memang menjelang malam perlu pulang mendampingi anak-anak. Aku kasihan anak-anak aku punya ibu bapa yang bekerja. Suami aku memang bekerja office hours namun dia ada kalanya tiba ke rumah selepas 8 malam.

Gusar hati seorang ibu beranak kecil macam aku ini ialah, jika bawa anak kecil keluar bersama untuk bersuka ria di luar payah nak borak dan kemudian nak berlibur / berborak dengan kawan-kawan. Maka aku punahkan sahaja impian nak bersuka itu.

Semalam aku ada baca sebuah artikel mengenai bagaimana hendak membahagikan diri untuk meneraju sesebuah mimpi. Contohnya macam kau nak mendaki impian panjat gunung sebelum usia kau 40, maka sama ada kau mencari ruang untuk memanjat gunung dan anak dihantar ke saudara mara / pengasuh untuk dijaga apabila kau nak berlatih atau kau kuburkan je impian itu. Apabila anak kau dah besar dan tiada anak kecil maka kau teruskan usaha. Kau kena matikan diri kau daripada satu segi.

Macam aku nak berniaga, namun aku tiada konsistensi daripada segi masa kerana aku tidak mahu bangun malam untuk berkraf. Anak aku masih menyusu dengan kerap ketika dia bawah 6 bulan  pada mulanya jadi aku sayangkan tidur aku. Kini, anak dah tidur lama waktu malam dan sepatutnya aku dah boleh mula bangun malam untuk berkraf.

Haha. Ye aku tau itu contoh agak vongoks sebab aku memang suka tidur, lagi-lagi sejak tidur bangun tidur bangun kerana anak kerap menyusu malam. Tiada istilah tidur 3-4 jam setiap malam. Tapi sekurang-kurangnya anak aku yang kedua ini tidaklah kerap bangun malam setiap jam macam abang dia.

Anyway, aku tengah berangan nak bikin gelang elastic dan pin hijab bercharm warna-warni. Ok, sehingga ketemu lagi. 

Caption gambar
1. Gelang - Testing-testing gelang elastic aku. Setakat ni dah seminggu tahan.
2. Doodle - berlatih, berlatih dan berlatih.
3. Baby - anak aku usia 7 bulan, dah ada sepasang gigi yang baru keluar pucuk. Dia tak pandai merangkak mahu pun duduk tapi dia bergolek boleh access seluruh rumah.
4. Meja vendor - aku vendor di butik kawan aku sewa. Check out NajMar House Of Blouse, ada jual tudung Siti Murni.

First time beli baju bundle

I just bought my first clothing item from a bundle shop. It was a sleeveless knee length floral cotton top. Actually, I accidentally got there when I tagged along my office mate when they said that they were heading to a nearby supermarket. One was scouting for refrigerator and then said she wanted to have a look outside. And just next to the electronic item shop was a bundle shop. They sell vintage items for RM10 a piece, and lots of jeans RM10, and jacket jeans for RM5. I was ecstatic although I only brought money enough for food and taxi back home. Buying preloved item from a shop is an adventure in itself. By 


Here is the top. I adore the design on the top actually.
After taking a second look, maybe I will turn it into home wear instead.


Anyway sempena cerita pasal baju second ni, member aku Faryn of Dokter Faryn blog sibuk menjual pakaian preloved dia di sini. Kalau beli dua maka dia akan belanja pos. Aku ada cekau 2 helai juga, dalam banyak baju duk tergantung dalam almari. Mungkin aku pula yang patut jual baju secara online. Ada beberapa yang masih tak pakai walaupun tagnye ke mana entah. Wohohohohoho.




Link
http://poskod.my/features/best-vintage-thrift-bundle-stores-check-klang-valley/

Mahu update layout tapi tak reti.


Mahu buat layout blog baru tapi aku kedekut dan mahu diy.
Lols. Minggu depan ajele.
K bye.

Mari tambah craft supply

My go to online shop is

1. Beading.my - www.beading.my

Kat sini ada jual chain untuk buat bracelet or neckalce, charms, kancing2nya, butang, felt dan lain-lain benda. Aku banyak beli charms je kat sini.

2. Ani Wasabi - www.aniwasabi.com atau http://aniwasabi.blogspot.com/

Aku tak pernah beli barang online dia, tapi aku selalu beli barang kat kedai dia di 3A-63 Kenanga Wholesale City, KL.

3. Kain beli kat - Kamdar. Aku tak pernah pula belek seksyen cotton kat Jakel.

4. Fabric Fanatics - http://www.fabricfanatics.com.my/

Sini aku ada peli faux leather or PU Leather. Tapi tak buat apebenda lagi. Selain tu aku beli kain linen dan cotton dia.

Lagi kat mana nak cari kedai barang kraf ya?


hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah