Pages

Not abnormal

Salam Ramadan.

Menulis lirik

Suami aku dan geng lama dia berjem, diberi nama kugiran 'Student Trouble Project' kengkonon nak up balik buat album indie. So aku bagi dorang lirik. Husband aku kata, ni lirik boleh buat dua lagu. Aku kata ala, lirik yang dibikin semasa menidurkan anak aku hentam aje. So ini bait-baitnya, totally original.

Working tittle - Not abnormal
We're stuck on this one way street
No turning back that's what I believed
Enough time spent waiting and fighting for
Something which you couldn't promise me
Wake up and smell this thing
You called it normal, I hail it sweet
Of sunshine days and raining evening
Like tuna sandwich and iced tea
You thought this was boring
Life for you came easy it was not so much strife
So much for breathing, wait that's normal
You hated normal, I hated formal
Stay inside and close the windows
Forget the sombre hearts beating inside
Like gazelles running in herds
You said it wasn't your instincts
Stay confined like a grand concubine
That wasn't normal, no it was not
Blink enough and the next day flies
Of green garden and thorny roses
You wanted not this
You wanted so much more than what you had seen
Firecrackers sparkle and midnight kisses
Forbidden touches and sensual rhythms
Oh how I wish you could see
That nothing is never normal for me
If goodbyes make you feel better
Run from these shackles which bound you further
Leave me at life's solemn bliss
Let me lay back in my bed of roses
Thorns and normal green
Nothing to inspire

The general idea is, tukang nyanyi bengang dengan kekasih dia yang mahu bebas daripada kehidupan yang dikatakan boring.


Melukis

Lepas tu semalam aku batuk dan anak aku demam, so aku spend sehari cuti kat rumah. Aku ajar anak bongsu aku melukis pulak. Ok, walaupun dia baru dua tahun dan melukis tahap cakar ayam je tapi ia adalah satu permulaan. Anak sulung aku dah boleh meniru dengan jayanya. Aku tunjuk dia cara melukis sekali dua, dia dah boleh tiru, ada la bentuk macam lukisan yang ditirunya. Terus berangan nak jadi sensei melukis.




hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah