Pages

Anda ada lima minit untuk menaip

Pilot I ada kat Bangsar makanya I kena naip selaju awan hujan dari Kuala Lumpur ke Subang. Oh yeah tetiba camne I teringat zaman I selalu polo polo I punya bff jaman uni ke konti UFM. Apokobondo itew? Itu la stesen Ufm milik UiTM, siarannya terhad kawasan dekat2 Shah Alam sajorr. Aku lupa lak boleh dengar siarannya di sini ya http://www.ufm.uitm.edu.my/. Dulu waktu siaran dia 7 pagi ke 7 malam tapi sekarang tak tau plak.

Ok dulu kalau hari Ahad aje mesti aku ikut Azyze gi konti Ufm kalau free. Aku ni memang setia aje menemani bff aku ke sana ke mari ye. Patut la azyze kata aku loyal dulu. Hmmm loyal la sebab seriusly dah dewasa ni aku sangat memilih kawan. Kalau aku rasa takde mood nak keluar aku tak keluar, aku kawan dengan orang yang aku rasa berbaloi untuk aku spend masa sahaja sebab aku tak suka diperlekehkan. Penat dah disia-siakan, kita yo yo o spend masa untuk dia tapi bila time kita takdenye nak mengoffer diri.

Oh ya aku sedang dengar Ufm ni di link yang atas tadi tu. Dulu azyze selalu duty pukul 3.00 ptg sampai 7.00 ptg. Koje aku kalau teman dia baca suratkhabar/majalah, tolong pick up lagu. atau beraksi sebagai caller sekali sekala. Tapi aku tak pernah nak try jadi dj, patut la sekarang aku bukan dj. Menjadi dj bukan secawan kopi aku kot.

Aku masih ingat azyze ada box seperti ini yang dia isi koleksi CD yang dia nak guna masa mendj. Masa memula tu semua pakai CD, memang jadi disc jockey gitu. Standby dua pemain cakera padat atas bawah, kena cepat2 plak tekan play pabila lagu awal sudah habes. Tak lama lepas tu baru dorang guna lagu dalam komputer tapi kalau ko ada CD sendiri kena play guna CD playah juge le.


Antara lagu yang Azyze main ialah lagu M.Nasir faveret dia tu. Kalau slot lagu bleh main apa2 lagu pun keluar la lagu Jopun atau Siam yang dia ada tu. Oh sweet gilerr memori. Even kalau aku maleh nak keluar awal2 dengan dia pun aku akan juga datang nak teman. Sangat best kan dapat kawan macam aku hahahaha. Sekarang ni melayan out of my mind plak sekali sekala. Minah produser ni bizi mengalahkan Datuk Bandar. Dah dua kali keluar dengan anak aku pun terjebak sekali. Ni tak sabar nak amek lesen L ni supaya panjang sikit langkah gua bleh hang out dengan Azyze lagi. Ok la tata.

3 comments:

azyze said...

fuh mengimbau memori!

ko mmg teman setia anda, sebba tu kot ko keje RTM hahhaah! i miss my radio days too. BUt i think skang ni dah tua sangat ko kalo tetiba nak masuk DJing heh.

yes we so should lepak again jom jom jom! kena candlelight dinner kat kedai makan flat sek16 tu hihi.

p/s: ko dibenarkan mengelink nama aku dlam entry ni ke.

mizzyN said...

Ok nanti aku link, aritu x sempat sbb dah lambat.

azieazah said...

Jemputan khas buat tuan rumah dan semua pengunjung blog ini. Sudi-sudikan:

Pertemuan Blogger 18 Dis: Jemputan Istimewa

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah