Pages

Takde pape pun?

Memang angan2 betul nak bernanowrimo. Macam ni aku buat december wrimo peringkat aku je la. Aisehhhh man. Dah 4 thn la fail mcm ni... Maybe aku patut masuk xtvt menulis poem 30 hari berturut2 je la senang konpem lulus. 

Bab bab menghobby ni sejak ada anak agak terbantut nak buat. Alasan lagi hek hek. Nak buat 1000 daya, kalau x berjaya marilah berdalih. 

Pin pin, manakala haritu aku meneruskan agenda berniaga kadangkala aku. Sedih x laku pun tudung daripada pkl 10 pagi sampai 3.30 petang. Aku mula2 macam sedih la tapi tengok kiri kanan orang jual tudung, maknanya jika pelanggan masuk melalui kedua2 jalan menuju ke gerai aku akan nampak kedai yg jual lagi banyak tudung drpd aku. Gerai sana jual RM10 and gerai sana jual lagi macam2  selendang jadi pasaran sengit. Aku definisikan pasaran kat opis tempat aku jual tu sebagai pasaran yang kecil dan pelbagai. So kalau bawak masuk stok 10 jenis je memang x leh bersaing. Yang bestnya bracelet yang aku duk perap lama sejak balik Bali tu yang laku. At the end of the day, duit sewa je yang dapat balik aritu iaitu rm50. Sekian, terima kasih.

4 comments:

azieazah said...

Kalu berniaga ni, dapat balik modal pun dah seribu syukur. Tak rugi... cuma penat la. Takpa, pengalaman.

Au and Target said...

Hi there, Missy! Nice to see you up and about again. Meow from all of us!

ninieZUERYANNIE said...

Nadhrah, bc entry ko nih, teringat aku kite ms zaman skolah dulu bukak gerai wat burger la, maggi pizza (erkk, betul ke tu?), etc..

Aku sudah kembali ye.. Gatal betol miwa nak mengarang.. Tp confirm merapu & x berkualiti.. Biasala, aku mmg suka hati sesedap rs je.. Hihihii.. Muaahhh kat mikael yg gelak gedix, geram aku!

ninieZUERYANNIE said...

Eh, * jiwa

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah