Pages

Berapakah harga yang berpatutan?

Semalam xtra rajin dan buat brooch bunga 4 ketul. Satu pakai ke office lepas tu bagi kat salesgirl kedai tudung masa gi amek stok tudung. Ini dia brooch yang aku buat semalam.

Depan dan belakang.
Kaler dia pink dan hitam.
gambar kurang memuaskan sebab pakai webcam di laptop.

Kalau korang berapa korang jual. Sebab hand made ingat nak up harga.
Modal nak buat secara kasar ialah

Felt = 50 sen
Pin = 20 sen
Manik kalau ada = 20 sen
Labour cost = 30 sen

Maka modal = 1.20 sen

Kalau jual RM2.50 ok tak?

6 comments:

azyze said...

aku rasa berpatutan. Walaupun aku buat my stuff tak kira labour dalam 'cost' hehehehe :)

mizzyN said...

thanks azyze, masuk labour cost mcm ala2 yang diajar oleh cikgu KH dulu. :D

lily azliyana @ mama zara said...

wah..sejak bile ko pndai buat2 brooch nih..hehehe..rajin tol..=)

@cu SaYaNg said...

dah alang2 tu...jual la RM3...
pastu kalau org nak beli 2 ketul
jual le 2=RM5..4=RM10...

mizzyN said...

lily, sejak azali tapi aku malas sbb tu tak buat.

acu sayang,
yeah bagus idea tu. i loike. nanti saya praktikkan.

ida khairani said...

all right sgt harga tu. kalau org lain lg mahal rasanya. rasanyalah..

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah