Pages

Cara simpan susu tanpa cooler beg

Hari ni baru dapat tips kalau gi kursus kat camp site mcm Endau Rompin dan ada sungai je. Maknanya tempat yang xde peti ais dalam tempoh terdekat kena simpan susu dalam raga (letak pemberat) dan simpan dalam air sungai.

"Bakul yg lubang2 atau raga so air sungai tu boleh lalu dan kena botol susu tu. susu perahan kan bleh tahan 48-72jam kat bahagian bawah petiaias. sama ja ngan sungai. mmg bleh tahan 3 hari. ni kak roy d ppum yg ajar. Cuma masa nk balik tu kena ada coole bag la. mmg sejuk. nak nak dlm hutan."

-

Alhamdulillah, semoga Allah permudahkan urusan ibu yang kena gi kursus masuk hutan ni.

1 comments:

azieazah said...

Permudahkan. Bukan susah pun. Asal semua kerja lancar dn diri selesa.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah