Pages

Terkenang sakit beranak

Sakit nak beranak memang tak boleh menandingi sakit-sakit biasa. Aku tak berkesempatan lagi nak tulis pasal pengalaman beranak. Walaupun aku beranak sakit half way tak all out sebab tak teran tapi nak gaj cite. Sekarang ni aku memang ada rasa ngilu sesekali kat tang caesar tu. Lemak pregnancy pun dah mencair smpi boleh rasa jahitan bahagian dalam. Kadangkala bila dipeluk secara ganas sakit oooo sebab parut tu kan tegang jadi bila ditarik kiri kanan sakit le. Setakat lepas beranak ni aku takde beli seluar baru sebab ada beberapa seluar aku yg saiz besar kena pakai tali pinggang. Tapi sekarang pakai tak payah guna tali pinggang. Jimat la kan, tapi yang penting sekali aku muat lagi pakai seluar kaler pink beli kat bandung. Oh lupa masa baby 2 bulan aku ada beli skirt labuh utk ke pejabat, saiz XXL gitu. Tu sekali je la beli kaki wear. Baju pulak aku dah insaf beli. Haha tipu la, selepas beranak ni aku beli 1 baju kebaya, 1 baju nursing and 2 blouses. 2 beli online 2 beli kat kedai sebab adik aku ada sekali. Sementara itu aku tengah nak menghabiskan let go baju-baju lama aku. Banyak yang elok lagi tapi sebab dah boring pakai so nak let go la. Kalau ada masa aku upload sini. K babai.

4 comments:

Au and Target said...

The joys of motherhood!

AkaZukii ChaCha said...

My labour experience was ........traumatic...

mizzyN said...

Painful yet joyous

mizzyN said...

Cerr cite

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah