Pages

Sejak ada iphone4

Sejak ada iphone aku.....

1. Mesti mahu check fb and rss feed blog sehari 4-5 kali.

2. Baca akhbar kertas sudah jarang-jarang, kadang-kadang. Tapi akhbar mobile pun tak sempat hendak baca jugak hahahaha. Tapi boleh baca dalam bergerak la, tak perlu singgah kedai jika hendak ketahui berita semalam.

3. Boleh cari idea gambar2 menarik untuk
- inspirasi amek gambar event
- verangan diy craft
- picture 4 work

4. Kalau tiada internet connection tapi perlukan gambar tertentu maka surf safari, save pic yg nak tu dan save dlm computer. Lps tu cucuk usb dan download ke pc. Lps tu place le dlm photoshop document.

5. Boleh draft blog dalam notes dengan qwerty board smbl tunggu apa-apa yg nak datang. Blog sebelom meeting, on the way blk rumah, smbl tunggu anak menyusu nak titon, atau surfing smpi tido.

6. Beli tiket gsc. Haha ni lama x buat.

7. Boleh tengok rtm di mana-mana. Caranya just browse ke www.rtm.gov.my dan akan keluar mobile version web RTM. Mula-mula tu keluar logo RTM Mobile and klik je atas logo sebesar skrin tu, dan dia akan ke main menu. Kat main menu pilih TV kalau nak tengok TV - ada TV1, TV2, TVi dan Muzik Aktif. Kalau nak dengar radio ada 9 radio boleh dengar - ada KLASIK NASIONAL, NASIONALfm, TRAXXfm, MUZIKfm, AIfm, ASYIKfm, SUARA MALAYSIA, MINNALfm dan KLfm.

Untuk pengetahuan anda siaran MUZIK AKTIF dan MUZIKfm hanya eksklusif online je, dedua takde kat tv.

8. Jadi aktivis breastfeeding amatur setelah mengumpul maklumat melalui iphone semata-mata semasa dlm pantang.

9. Sakit tengkuk sbb asyik tgk skrin phone aje yg memerlukan utk menunduk kan.

10. Tak pakai jam tangan pun tak apa sbb boleh refer pada skrin pong. Lagipun jam dah longgar selepas bersalin.

Dah sekian. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

1 comments:

azieazah said...

Wahhh... kena beli ni..!

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah