Pages

Projek tak de keje serius

Hello semua orang. Sekarang nie aku sedang menambah satu lagi aktiviti masa lapang yang melibatkan novel "Kembara Amira" oleh Amir Hmzah dan software menterjemah bahasa. Aku berimpian masuk contest anjuran Utusan yang deadline dia 12 Feb 2009. So ada lagi lebih kurang 7 bulan nak berkecimpung dalam benda ni. Setakat ni aku baru berjaya menaip dalam 5 helai novel tu je untuk masuk dalam software terjemah nanti.

Selain itu juga bulan November ni adalah bulan menulis novel. Kalau nak tau cuba cek http://www.nanowrimo.org/ Sesape je bleh masuk, syaratnya cuma kena tulis novel daripada 1 November 2008 hingga 30 November 2008 yang mengandungi 50,000 patah perkataan. So secara purata sehari kena taip 1666.67 perkataan. Selepas tu email pada organizer untuk pengesahan. Senang je bendanya tapi takde hadiah pun utk sesaper yang join. Walaupun takde hadiah tapi kita dapat merasakan kepuasan minimum dengan menghasilkan sebuah karya, walaupun mungkin entah paper citenye.

K a babe, dah petang. Dah berjaga dari subuh ke senja so kena sibuk2 nak balik nak selesa2kan diri di rumah sana. Ciao!

0 comments:

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah