Pages

Me time

Bila dah besar ni aku kadang2 xde masa nak spend dengan diri sendiri. Aku memang seorang yang kena ada me time sejak kecik so bila ada ongkos and masa aku akan spend dengan...

2. Gi massage
Kat KL ni berlambak pusat mengurut. Klo kaki boleh massage kat mana2 reflexology. Dulu zaman bujang gi urut badan kat bangsar sebab dekat dengan opis, urut kaki dekat bukit bintang yang berderet tmpt urut tu sebab dia bukak sampai malam-malam. Tapi sekarang aku gi urut kat midvalley aje sebab convenient.

2. Baca majalah.
Ini hobby ye, hobi membaca la bukan beli majalah. Rumah aku ada penuh majalah. Kalau x beli senaskah sebulan x sah. Mulai bulan akh nak jadi lebih selektif la beli majalah. Ini tiap2 bulan beli Cleo + Female + Pa & Ma + Dara + Majalah Fotografi (depends pada jenis) waaa x penuh majalah kat rumah. Dah la xde ruang dah rumah ni penuh barang :(

3. Pegi window shop2
Kalau aku balik awal aku angkut anak aku sekali ke shopping mall sementara tunggu abah dia pulang. Tengok cuaca la kalau bright and sunny aku pergi la kalau hujan aku batalkan je ka hasrat itu. Aku suka tengok warna warni, ia bagi kreativiti untuk aku berphotoshop. Kerja aku di office yang utama ialah buat banner promo untuk web so kena banyak tengok design so ada la alasan nak cuci mata kan.

4. Baca majalah kat libary office aku. Kalau tahap nazak bosan terperuk kat opis aku pergi baca majalah kat office aku. Ada banyak majalah boleh baca macam faveret aku National Geographic, Reader's Digest, Her World, Times, Majalah design2 ape tah lupa nama dia, majalah hiburan ada Media hiburan aje. Lain2 Dara, Nur, mingguan wanita, Jelita, Nona dan tak lupa ya buku. Kadangkala aku belek la buku. Lama x baca buku ilmiah apa2 pun. Patut kot amek seketul baca untuk tingkatkan ilmu selain ilmu photoshop dan ilmu jadi ibu.

Itu le antara cara me time aku. Tidur pun kena jaga anak sekarang sebab dia nyusu body. Klo dia x leh tdo and asek kejut aku je setiap 45 minit maka aku gi keje mata panda la. Tiba lunch hour buat photoshop smbl tertido2 maka tido la sejam stret.

1 comments:

Au and Target said...

Good idea! We all need a bit of me time.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah