Pages

AKU BENCI

Aku benci bila ada orang label aku dengan ayat-ayat seperti:

- "Mangkuk"
- "Kedekut betul"
- "Bodoh la kau"

Kalau mood aku tak best rasa nak lempang-lempang aje minah yang berkata begitu. Tapi selalu aku emo aje sambil buat muka sombong. Hahaha! Sepatutnya sebagai manusia yang terpelajar dan dah belajar subjek psikologi, sosiologi dan buatBodologi aku patut kata "Peduli hapa aku" atau "Usah pedulikan katanya". Bak kata Nuredah, "Itu pun ko nak terasa ke?" sambil gelak 11 harakat. Ciss. Kalau tak emo dengan orang yang kisah, nak emo pada siapa lagi kan? Pada akak admin yang jaga cuti?

Sebenarnya aku nak cerita pasal cara orang berfikir dan apakah yang menjadikan kita berfikir begitu? Sem lepas aku ada belajar subjek Thinking & Writing dan ia banyak mengesahkan teori-teori yang aku buat secara sendirian berhad.

Tapi...
Nasi ayam masakan Nuredah memanggil aku.
Jadi...
See you later.

ps: orang suka cakap "kepala hotak ko?" Aku pun guna la kadang-kadang tapi bila ngadapap orang2 yang sesuai, korang rasa ia perkataan yang kurang ajar tak?

7 comments:

thoyol said...

aku sekarang mula membiasakan diri dengan ayat..

"ada aku kisah?"

haha..

ouT oF My MinD said...

KO RASA KO BAGUS SGT BUAT AKU MCM TUNGGUL KAYU. KO PIKIR KO SORNG JE KE ADA PERASAAN....

ninieZUERYANNIE said...

kadang2 mmg terasa ati ngan ayat2 camtu.. tp bile tgk org biase sgt ckp camtu, aku sdri plak confuse.. aku nih sensitif sgt ke? smpai benda camtu pon nak terasa..

yoon see said...

Biasalah, saya pun pernah kena digelar macam-macam....
Btway, I have put up your wining post and the KIWI picture tag at my blog.
I will write to you later and arrange for a meet up!
See you mizzyN:)

mizzyN said...

thoyol,
ada aku kisah tu ayat bagus tu?

out of my mind,
yelah, yelah. aku dah insap dah. ko bukan tunggul kayu la... jangan marah dah.

ninie,
tu lerr kadang-kadang cannot help untuk terasa.

yoon see,
ok thanks yoon see! let's start making plans.

inur said...

haha.. aku pun rasa aku over sensitive ker.. terasa la bila org ckp mcm tu.. :)

yoon see said...

Yeah, I hope to see you mizzyN

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah