Pages

Penyertaanku untuk kontes sambung cerita azyze

Update:
HERhh HERhh HERhh.
Walopun 4 aje pesertanya tapi aku bangga!
:o)
Thanks e azyze,

xoxo
MzN

Pada menggu lepas, cik azyze telah membuat pertandingan menyambung cerita pendek. Saya join la tapi dah habis tarikh tatapi cik azizi baik hati jadi dia bagi extension sampai hari ini. Ini entri saya versi yang dah edit sebab ada benda tak berkontinuiti dalam penyertaan asal. Korang ada beberapa jam lagi nak ngejoin. Jangan malu-malu la okies.

Petunjuk
Tulisan pepel ialah cerita asal daripada Azyze
Tulisan biru ialah penyertaan aku.

Klik >>sini<<>


Bengang betul aku.

Sudah berapa kali aku pesan pada dia supaya jangan buat begitu, tapi masih tak didengar.
Kadang-kadang aku rasa macam mahu saja cekik-cekik leher mulusnya, malangnya aku sudah terperangkap dalam janji yang tak sengaja aku berikan pada Jack.

Dalam sekelip mata, dia berdiri di depanku dengan sesuatu disembunyi di balik tubuh kecilnya.

"What's that you have there?" tanya ku.

Dia diam. Tidak responsif. Matanya mengecil memandang aku, sambil peluh-peluh kecil mula terbentuk dan mengalir mecucur dari dahi ke pipi.

"What do you have behind you?"

Dia masih mendiam. Walau tanpa bicara, matanya memberi gambaran jelas tentang objek di gengamannya itu.

Bukan tanda yang baik.

"Look, whatever you're thinking, you better not-"

Belum sempat selesai ayatku, sekilas kulihat tangannya pantas bergerak ke hadapan, dan dalam sedetik objek di tangannya melayang
dan melayang dan melayang ke arah langit. Ia kemudian jatuh ke bumi menyahut panggilan graviti tapi sebelum sempat mencium bumi dah ditangkap seekor anjing kecil berbulu putih.

"Why did you do that?" kata aku sambil mengetap gigi.

Dia tersenyum kepada aku.

"Bukannya I sentuh pun anjing tu kan?" ujarnya.

Aku memandang kembali pada anjing kecil itu yang sedang menggongong frisbee itu sambil berlari ke sana sini mencari pemilk plastik merah berbentuk bulat itu.

"I tau." Jawabku.

"Babe, I tau I baru embrace Islam tiga bulan dan maybe you risau bila orang kata I akan payah nak tinggal apa yang I dah biasa buat dulu. Tapi I bukan nak pergi main guling-guling dengan anjing tu. Kalau kena air liur or sweat dia pun bukan mati. Dog flu?"

Aku tendang sepenyepak pasir ke arahnya. Kena sipi-sipi je pun. Gila kalau kena dia, tak hormat suami namanya.

"I tau kita kena samak kan sebab najis."

Dia senyum ke arah ku. Aku senyum juga la sebab dah dia senyum khas untuk ku. Macam korang tak tau kalau lelaki hensem senyum kat kau mesti kau nak senyum balas balik kan. Lagipun ada cinta di sebalik senyum itu dan makanya...

Jack menyambung "Those sceptic people are like flies. They will go away when the stinks gone. But you know me better and that's why I don't give a damn to what they say. Their judging marks won't kick me out of this reality show"

Tanganku dah siap sedia nak membelai wajahnya. Dah terlalu banyak dugaan dia hadapi hanya kerana menjadi saudara baru. Tapi manjaku terhalang dengan laungan makcik memanggil kami.

"Diana! Hafiz! Mari sini makan. Ada nampak piring plastik merah makcik tak? Tadi kotor nak cuci dulu. Boleh buat isi sos"

Aku kerling pada Hafiz yang nama lama dalam surat beranak Jack D_____ (nama sebenar dirahsiakan).

"Bee, kalau makcik tau anjing gigit piring dia habis la you kena buang keluarga."

"No worries babe, I don't give a damn."



ps: Ini fiksyen je ye untuk hiburan aje.
Kalo salah atau tersilap bahasa harap mahap.
xoxo
Tata


4 comments:

Precious said...

Worait! Good luck!!

lily azliyana @ mama zara said...

weh..lawakla citer ko..siap ade pring plastik merah makcik plak tuh..hahaha

azyze gomez said...

Congrats Mizzy, you deserved it :)
next time masuk lagi ek.

And thanks for the promotion on your blog and other venues. Ko memang dah pakar kan bab2 camni hehehe. Nak jadik Manager aku ke? huhu

mizzyN said...

boleh boleh. manager untuk apa tu?

hELLO

hELLO
:D

Followers