Pages

Addict?

Aku pasti aku seorang addict shopping. Sebab baru-baru ni aku beli barang untuk baby tapi aku yang over sbb baby nak susu tapi aku gi amek pix barang tu dulu untuk blogging nanti. Hinakan perangai. Arghhhh dan hahaha. 

Duk shopping barang online untuk baby ada kebaikannnya sebab aku takleh keluar dalam pantang. Habis pantang aje dah raya sooooo. Lepas tu pulak duduk rumah mertua bila masa nak beli barang. Lepas tu dah naik keje so kena mula buat stok untuk kerja la ni. Tapi rush membeli dan mendapat barang tu memang best la, lagi2 bila terkelup dalam rumah takde benda nak buat/fikir. Kalau ko x pernah rasa berpantang xyah cakap banyak pasal terasing dari dunia nyata.

Aku pernah baca satu artikel ni dia kata seorang addict ni tak kisahla bentuk apa pun dia akan addict punya kalau  di benar2 suka. Contoh besar drug addict la, kononnya kalau dia x jadi drug addict dia akan addict kat benda lain. Aku addict kat macam2 benda seperti kertas warna warni konon boleh buat arts, zip, butang, kain cotton comel2 dan apa saja yang datang dalam mcm2 warna. 

Menurut sini http://brainz.org/how-know-if-youre-addict/Camne nak tau ko ada ketagihan ialah dengan kesankan ini
   "If you find yourself drawn to a particular substance or activity to the point where you no longer have a choice about whether you will take it or perform it, you may be an addict. Needing more and more of the substance or activity to get the same effect may also be a sign that you're an addict."

Hah sah memang aku addict pada benda2 yang aku sehut di atas. Sekarang ni aku baru habis pantang tapi satu pun barang berikut tak dijahit2 lagi. Heheheheh. Jawabnya adakah aku kena beli mesin jahit dan belajar jahit? Cuba dan jaya kononnya? Rasa memang kena macam tu. Mana tau la kan, tetiba pulak pandai jahit boleh diy semua benda, asas gila DIY dah ada cuma skill DIY aje tak ada. 

Ok tu project next kot, lepas dah stabil duduk dengan baby. The least ada mesin jahit boleh tibai jahit seluar katok hehehehhe.

3 comments:

azyze said...

alamak,
itu maknanya aku memang addicted! to that particular thing. oh.. matilah.

mizzyN said...

Particular thing? Apa ye?

Au and Target said...

Second hand books are my downfall. Just can't help myself!

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah