Pages

Meme

Jumpa meme ni dlm blog azyze. Lama x buat benda mcm ni. Sape nak ikot silakan.

First sekali, kome orang Perak ke?
Nope, tapi makcik saya kawin dgn Penang and duduk Taiping, Perak. Anak2 dia dan dia cakap pekat Perak.

Jujur lah, siapa yang last sekali text kome?
Emmm, celcom. Dia kata penggunaan data dah nak max.

Kome tido bukak pintu ke tutup?
Tido tutup pintu la. Malu la org nampak tgh bergelimpangan atas katil.

Kome rajin minum teh?
Rajin, tapi tgh pantang jauhkan la.

Esok kome ade apape plan berjimba ke?
Berjimba dalam rumah smbl baca buku. Pantang style jimba.

Mana lagi kome takut: kulit gelap ke bibir pecah?
Kulit dah gelap maka bibir pecah la. Bibir pecah sakit la.

Kome terkejut idak kalau tetiba mak kome kata dia mengandung lagi?
Tak. Tapi dia dah menopos so agak penat la kot. Dapat la adik satu lagi.

Kome lebih suka pergi cuti pantai ke cuti hutan?
Pantai sbb aku suka sangat pantai. I like the sun, sea and shore.

Kome teringin idak nak kawen?
Alhamdulilah dah kahwin setahun.

Sekarang ni kome pakai jeans ke, baju tido ke, ape?
Uniform pantang - kain batik.

Macamana agaknye kalau kome kawen dengan orang yang kome last sekali mesej?
Kome adalah sejenis artificial intelligence la.

Orang terakhir yang kome kongsi rahsia?
Suami kome la.

Sekarang ni kome dengar lagu ape?
Lagu kipas berputar hahaha.

Kat mana tempat last kome tertido, selain katil kome?
Kerusi kat depan. Kome senang nak tgk anak kome.

Kome rasa kan, ade tak seseorang yang akan kekal dalam hati kome sampai bila-bila?
Ada, my two besties. Eh seseorang aje ye, azyze and idayunus. Suami dgn anak of kos la, itu spesel maaa.

Kome rasa, berbaloi ke ada relationship?
Baloi la sebab aku manusia yang suka berbual dgn org bila tensen atau nak dapat idea.

Kome percaya dengan CINTA?
Ya. Cinta itu buat dunia puter puteran.

Bila kali terakhir kome jumpa bapak kome?
Tadi pagi masa dia gosok baju pukul 6 pagi.

Kome ada apape memori yang kome nak padam dari ingatan?
Ada, tapi xleh la. Apa kome nye memori adalah yang membuatkan kome begini hari ni.

Ada tak sesape yang kome nak ajak lepak untuk berborak dan berkongsi cerita?
Ada, tapi kome tatau bile dia habis keje.

Pernah idak sesape panggil kome prince atau princess?
Tak, Kome geli hahaha. Selalu org panggil puan aje. Suami panggil baby :)

Kome rasa boleh ke bebudak remaja betul-betul jatuh cinta?
Boleh kot, tapi versi mentah la. Cinta kan banyak versi.

Secepat mana mood kome bertukar?
Hmmmmm lambat la mood nak tukar, paling lama boleh bosan 2 jam lepas tu gua blah.

Sekarang ni kome mood ape?
Mood nak mensurf sbb x leh tido, panas.

Kome nak sesape telefon kome ke sekarang ni?
Takla, anak kome tgh nangis.

Apa yang sentiasa kome bawak dengan diri kome?
Hp and anak!

Katil kome selese tak?
Selesa. Pakai cadar kahwin lagi warna merah awwww.

Kome rasa kome ni understanding tak?
Sangat understanding tau.

Kome ni boleh kira manusia yang periang ke?
Periang dan serius mengikut masa. Hmmm mungkin patut naikkan faktor periang itu lagi2 nak mulakan hidup dengan anak.

Siape ade dalam gambar profil kome?
Kome aje. Untuk blog ni, twitter dan fb.

Kome single ke masa Valentines Day haritu?
Tidak, dah berkapel sejak 7 thn dulu.

Ape filem terakhir kome tengok?
Lupa plak filem apa tgk kat wayang. Tapi filem kat tv ialah ending Legenda Budak Setan.

Kome dengar lagu-lagu tak selepas kome abes?
Lagu apa? Habis apa?

Berapa lama masanya untuk kome tido?
Skang paling lama sejam je sekali tido.

Kome banyak cakap idak?
Banyak la cakap kalau ada orang yg sudi dengar.

Boleh kome describe cinta dalam 2 perkataan aje?
Percaya dan sayang.BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

3 comments:

Au and Target said...

Hi Missy, you sound like your old self again. Hope the confinement is over and you're back in real life again. How Mikhael? Purrs from us.

PS I've got a piece in The Star, the Malaysian newspaper today that's a Living In Malaysia story like my blog. You can read it for free at http://tinyurl.com/3f3gd9z

azyze said...

nadh, kome means kamu. So your answers should be 'teman' bukan kome. hehheheheheh

mizzyN said...

Au n target, ok i'll go read it. Oopps where's guido?

Azyze, ohooooo. Ok nnti teman edit.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah