Pages

lost in surfing

Aku bosan duk rumah jadi aku terbang ke sini. Rasa macam baru hari tu je aku duk rilek2, makan, tidur, shopping, menyambut seruan alam kat sini... oh, bandar shah alam i lap u but at times i can't stand u. Kalau berangan nak shopping baju pukul 9.00 malam baik pergi jahit sendiri la sebab kedai mesti dah ready nak tutup kecuali uptown kat seksyen 24 tu. Anyway dalam bas tadi (baby blue aku tersadai lagi kat parking le gamaknya) aku meponder kata2 azyze dalam posting lepasnya. Aku maleh nak link kan posting minah tu, ala google kan ada. Aku google kejap.


ni ha dia, cari posting bertajuk Bicara Bahasa - 3 Februari, 2006

Aku terfikir perlukah aku translate blog aku dalam bahasa Inggeris? Aku perasan dalam feedjit aku dari tah mana2 orang datang sini (maybe guna link next blog atau pihak artificial intelligence/vairus mana layar sini kot), so kalau aku menulis dalam bahasa inggeris itu sekurang2nya dorang akan faham la gak apa aku menceceh sini. Hmm, maybe ok gak kalau aku translate posting aku ni... (tapi cam nampak poyos plak sebab konon satu dunia la baca) . Tapi what the heck, blog aku sukerr ati aku la kan. Hmm, pondering dan terus memponder. Rancangan aku ialah teruskan menceceh dalam bm/bi tapi translate juga la. Kadang2 cam azyze ada hari rasa nak tulis dalam english dan ada masa nak bermelayuan dalam blog.

Kadang2 gue klik pautan next blog itu dan terjumpa blog2 dalam bahasa yang tak faham. Kalau ada gambar boleh gak nak tengok tapi teksnya, lost in surfing la. Cemana pendapat saudara?




cerita lain lak ni: Kalaulah dalam dunia ni bisa mengyoutube video yang ala macam scene kawan aku balas balik marahan boss dia dalam bahasa inggeris kan best. Best sebab boss dia duk menceceh dalam inggeris and kata maybe dia tak berapa faham sebab boss dia cakap konon laju dan kompleks la. Ahahha pe lagi keluar la ammo tahap senapang SSG. Sekarang dah ngam dgn bos, tahap "I don't want to lose you as my staff wo"

Make Love Not War! But In Love there can also be war. Sayangkan bini/suami/anak/bf/gf/anak orang yang nakal2 tu, tangan-tangankan.


Tapi yang pasti di sini scene candid kawan aku yang lagi satu tengah tidur dalam rumah berbata putih takde konkrit dah lupus kot sebab rakam dalam VHS tape aje, 80 persen aku yakin dah expired. Tapi scene dia tersipu2 malu dalam pusingan rancangan menyanyi dulu dah masuk dalam bentuk digital cuma tah bila nak diDVD kan. PC tengah k.o dik.

2 comments:

azyze gomez said...

aku tak sanggup baca perenggan terakhir itu!!!!!!!!

mizzy N said...

dah pat bulan berlalu masih keras dalam hard drive lagi.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah