Pages

Oh menyirapnya darahku

Utter bullshit sangat former nanny anak aku. Dia kata aku belum bayar bulan jun punya fees walhal setiap bulannaku bayar awal bulan. Aku memang harap dia takkan bahagia dengan duit yang dia dapat.

Dia memang tak layak kata dia toleransi la, bertolak ansur la, sebabnya dia memang sukeeee sangat cuti macam la dia housewife. Walhal dia kerja mengasuh anak. Antara reason dia nak cuti hari biasa ialah:-
- Hantar anak masuk IPTS kat Melaka
- Hantar mak mertua balik kampung
- 3 hari je cuti medical check up.

Itu belum EL family meninggal.
- Cuti kematian je dah ada 6 hari ada.

Maknanya sepanjang 8 bulan dia jaga Mikael dia dah cuti average sebulan 2 hari. Wehhh, cuti rehat aku pun average 2 hari sebulan.

Sepanjang 8 bulan ni 2 hari mak mertua aku turun KL jaga Mikael, 3 hari pula aku hantar orang lain. Dia telah menyebabkan kos jaga anak aku lagi naik ada. Itu yang dia kata toleransi?

Aku harap dia akan mendapat pengajarannya. Pergi masuk kelas matematikla.

Aku bagi dia sms bunyi2 macam ni.

"Akak kata saya tak bayar bulan Jun, tak betul kak. Silap saya juga tak simpan rekod, tapi saya memang bayar tiap2 bulan. Masa hari pertama jaga mikael saya dah bayar, bukan selepas sebulan."

Tapi perempuan tu fikir aku hutang dia rm300. Memang rot in hell's earth la aku nak doakan ko.

Silap aku ialah bayar dulu baru jaga. Silap besar lagi bila tak simpan rekod.
Silap lagi bila tak tukar nanny awal-awal. Sejak Mikael 7 bulan aku dah meronta-ronta nak cari pengasuh lain.

Suami aku tanya kenapa masa perang sms tu tak guna bullet 'ko asyik EL, asyik cuti macam la kau housewife padahal ko keje mengasuh!' Tapi aku tak nak guna sbb nanti dia dok pusing lain plak. Mencik.

Tapi Alhamdulillah sudah selesai. Aku berdoa supaya aku takkan jumpa dia lagi sampai bila-bila. Amin.

2 comments:

ninieZUERYANNIE said...

nadhrah, faham sgt.. aku dh terkena sekali.. tp alhamdulillah awal2 lagi dh terhidu perangai dia.. semoga anak2 kta dilindungi-Nya..

Au and Target said...

I only got part of this. Hope you find a nice nanny soon!

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah