Wednesday, November 25, 2009

Hari Terakhir di Bandung

Hari terakhir buat aktiviti membeli belah di Bandung dipengaruhi juga oleh stok wang yang semakin hari semakin surut. Nasib baik ada ibu yang sentiasa menyediakan payung sebelum hujan, ada juga bekalan hingga ke akhir hari. Wei tapi aku adala simpan duit lebih tau untuk makan dan cukai lapangan terbang lagi, cuma untuk berbelanja ekstra ekstra tu tak cukupla.

Kami bangun awal nak ke Pasar Baru Bandung di mana dikatakan ada menjual banyak kain kebaya bermanik, kain sutera dan juga kain telekung. Masuk-masuk je menuju ke kedai ini.


Cuba feel menjadi penjual di kedai.



Haha, hentikan pose itu.
Klise sudah jadinya.


Banyak gila benda boleh beli, tapi kena fikir dengan teliti sebab tak nak melebihi had bagasi.



Yang mana satu nak?
Yang kotak?
Dompet anyaman kecil?
Yang ada riben?
Warna pula?


Ni idaman hati juge la sebab unik dan murah tapi tak ada ready stok pula.

Cuba teka jari sape yang tengah pegang tu?

Lepas tu aku dengan chief suka jalan mencari telekung pulak.
Mak aku belila untuk anak dia sorang satu, aku tak masuk senarai pulak.
Sob sob.

Cuba teka mana satu baju pilihan OOMM?

Yan ini pula semestinya aku punya.
Bak kata chip, kena ambil yang nampak lawa dalam gambar.


Mula-mula tu aku nak ambil ini sebab semua orang kata sesuai dengan tona kulit aku.
Tapi dalam pic x lawa pulak.

Pink aum.
(Ia di kedai dalam proses menjadi kebaya)

Ini la pilihan chief suka jalan.
#Manusia millenium mesti ambil warna canggih baru gerek.


Pekedai ini tahu yang bajunya dijual dengan harga sampai 3 kali ganda di Malaysia. Kalau sepasang baru dalam RM40 di sana, manakala di sini pula boleh dijual sampai RM200 sepasang. Dia siap membekalkan kain ke pelanggannya di sini sampai 150 helai sekali pos.

Untung gila ko.


Baju mcm ini rasanya kurang daripada RM100 di sana, tapi sini mau pengsan nak beli kain aje.


Penat bershopping simpan barang dalam Kijang dan makan dahulu.
Meanwhile enjoying the view.


Makan ayam kurus lagi.

I like skinny chicken yang x liat ni so much.

Muah muah.

Amacam overdose tak cerita bandung?
Lepas nie nak cerita pasal FOS @ Factory Outlet Store yang berlambak-lambak di sana dan apa benda yang aku beli di sana dengan banyaknya. Aalahai macam la benda tu tiada di Malaysia juga kan.
Ok stay tuned.

7 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

weh..bile mase ko jalan pi bandung ni. jelesnya..asyik cuti2 obesea jek korang..=p

lily azliyana @ mama zara said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nooreen.rahman said...

wahhhhhhhhhhhhhhh pang pang kopang ye? ;)

AchiQue said...

cun ah kain2 dia. kalau aku mesti rambang mata gila. nak2 murah...

mizzyN said...

nooreen, gebeng gebeng.

achik, memang rambang mata pun.

zainalalieff said...

macam tempting je ayam kurus tu? ada isi ke ayam tu? -.-

mizzyN said...

ada isi, lembut pula tu. memang nak makan banyak2 je rasa.

Mereka Menyinggah

Followers

Related Posts with Thumbnails