Pages

Menembak : Norly dan keluarga

Semalam berjaya juga aku buat date dengan pemenang freebies ini. Masa itu juga kawan aku pree jadi pergi sekali la. Kami buat photo shoot kat taman sebelah muzium seni islam shah alam. Aku tak pasti pename taman tu tapi yg depan masjid biru tu. Cantekk gile shoot sebab memang tak de orang kat sana.

Kami sampai 20 minit terlepas pukul 10 pagi. Masa sampai tu nampak family nie tengah rilek amek feel. Maafkan kami Norly, banyak sangat iklan sebelum tiba. Selepas memperkenalkan diri kami pun terus keluarkan senjata masing-masing dan mula menembak.


Itu oomm in observation mode.






Norly nie ibu kepada Zara yang umurnye 2 tahun lebih. Sporting sangat-sangat dan pandai berposing. Aku dan kawan aku sibuk suruh dia jadi model majalah sebab dia fotogenik.




Masa nie Zara tengah main cak-cak dengan mak dia. Dalam menembak gambar kanak-kanak nie memang kena kerjasama ibu yang hebat sebab budak2 akan rimas bila ada orang x kenal sibuk kacau dorang dengan kamera. Mula-mula tu dia siap marah outtamymind sebab duk amek pic dia, tapi lepas sejam dia dah tak heran dah.




Pasangan kekasih nie sweet gile. Korang memang best. Aku ingat nak shoot dorang rapatkan muka dan flare matahari dicelah tu tapi tak de masa nak ejas pulak dan lagi pula tengah hari matahari tegak di atas kepala jadi ini je jadinye.


Tiga gambar seterusnya dirakamkan oleh OOMM.
Budak nie mcm anak patung.



Mummy and daughter


Satu faveret pic kami.

OOMM nie aku tgk geti amek feel suasana. Aku bila amek pic kadang berfikir secara teknikal dan selalunya bila dah lama sikit baru aku amek feel. Orang berjiwa halus kah?


Okeh, dah sejam amek pic pergi lepak-lepak.

Nie tengah preview pic nie.


MizzyN : I want a D90 darling.
Rara : Okeh, bulan 5 I bagi k.
Haha, monolog sorang diri.



Satu mood rileks daripada Norly dan keluarga.



Aku dan mereka yang sporting. Thanks Norly.
Ini yang semangat nak pergi buat photo shoot suka2 lain kali nie.

4 comments:

azieazah said...

Wow!. sungguh cantik. Wpun ada yg spontan dan candid, tapi tetap awesome...!

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

TQ sgt2 kat mizzyN & ida ^__^
sgt suka tgk gambaqq kami neh.cun walopon kami neh kuwang cun.ahaks

p/s: lenkali leh kite berfotogedik lagi :)

Raziff Lokman said...

...seronok tu!

DrSam said...

tukang tembak pun fotogenik juga...

hELLO

hELLO
:D

Followers