Pages

Ibu sengal dalam fb

Dalam banyak-banyak pic mak dia boleh post gambar ni di facebook. Tapi mak dia bukan kawan aku, mak dia kawan kepada kawan aku. Tetapi dengan pen-tag-an itu maka lagi 300 orang strangers boleh nengok anak ko nye tuuut. Gambar ni of course la aku dah censorkan wei.





"Waaah dah besar dah ko sekarang ye Mamat. Dulu auntie nengok gambo ko dalam facebook aje. Nie ha gambonya." Malu la sebab ada evidence plak tu, kalau sekarang kena usik pasal perihal kanak-kanak pun paling2 adegan tu ada dalam kotak memori sang pencerita aje.

Nasihat, jangan pos gambar anak anda tidak berpakaian langsung okeh. Cover-cover la sikit, anda masa kecik mak anda takde tayang2 gambar anda dalam birthday suit keliling Malaysia. Sila hormati badan anak anda.

9 comments:

ouT oF My MinD said...

dia x sedaq ke sooo many pedo kat luaq sana tu. ini baru betul term dia stupid MOTHERFUCKER!

mizzyN said...

tu lerr. mak dia memang sengalsssssssss

lily azliyana @ mama zara said...

adehhhh....ini mak terlebey sudaaaa..kot ye pon nk amik gmbar anak bogel buat kenangan, tk pyhlah dipublish utk tatapan umum kan..huhuhuh..tumpang malu bagi pihak ibu2 yg lain..

azieazah said...

Mula mula ndak gak tanya, lelaki ke pompuan, tpi bila nampak lak nama MAMAT tu... ohhhhh

Bertuah anak ni, MAK dia rajin post kan gambar ni utk tatapan seluruh dunia.

Takper, besor nanti kot leh jadi model, sapa tahuuuuu, ye tak??

DrSam said...

mungkin mak terlebih inesen dan kurang terdedah (sebab tu dedah anak dia). Pedophile di alam siber ni mengintai aje peluang-peluang sebegini.

Di UK gambor sebegini jika di 'public'kan boleh dikenakan tindakan undang-undang. Kalau hantar gambar untuk dicuci pun (jika pakai filem) kedai gambar boleh lapor dan orang yang mengambil gambar-gambar anak-anak kecil bogel boleh dikenakan tindakan undang-undang ...

Hati-hati ye...bahana FB semakin banyak timbul lately...

@cu SaYaNg said...

kekonon cute la anak tu dlm keadaan bogel gitu...x pikir langsung masa depan anak tu...

ninieZUERYANNIE said...

aduhhh sian budak ni.. x paham ade gak parents camni.. ish ish........

cik zulaikha said...

hish.. ade gak mak macam ni ye.. tobat la....

Sherry said...

hi sexy pic baby, yeah better cover up.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah