Pages

Tahun lepas aku baca buku kurang dari sepuluh.

Aku pergi makan pagi kat Kedai Roti Jala @ Pantai Dalam pagi ni dan tengok tv ada soalan, "Berapakah buku yang anda baca dalam setahun?" Well darling, mari belek buku yang makcik khatam dalam tahun lepas:-
1. Remember me - Sophie Kinsella
2. Thanks for the memory - Cecelia Ahern
3. Twilight - Stephenie Meyer
4. Bindi and Bride - Nisha Minhas
5. Shopaholic and Baby - Sophie Kinsella
6. Ada lagi dua tiga novel nipis tapi tak ingat pe tajuk.

siut, aku baca buku kurang dari sapuluh. o no!
tu belum masuk yang tak habeh baca.
1. Inheritance of Loss (dah jual balik)
2. Devil Wears Prada (terlalu wordy berbanding movie)
3. Diary of Anne Frank (lagi seket nak abis tapi story secara am dah baca)

Yang tak terbaca pun ada (senarai tertunggu hingga kiamat) yang bisa dijual balik selepas setel baca so kena cepat baca ni.
1. Alice in Wonderland dan
2. Through the Looking Glass - Lewis Carroll
3. Short stories Salman rushdie punya
4. tommyknockers - stephen king
5. aku, rhapsody dan biru's - ahadiat akashah
6. harry potter no 7 - jk rowling (0rang punyela)
7. Kembara Amira - Amer
8. Satu buku Paul Coelho
9. Buku Self Help The Leader in You - Dale Carnegie

Sekarang banyak sangat aktiviti nokturnal so kurang dah baca buku, tapi bertambah plak kuantiti pembacaan selain buku aku. Membaca tetap in my blood kecuali nak baca novel sastera melayu yang ayatnya puitis itu aku belum beran nak cuba lagi. Nanti makcik kumpol semua kerajinan dan masa yang patut difokus untuk tery baca novel sastera satu ke dua.

6 comments:

ouT oF My MinD said...

ala mck...terima hakikat la beb jgn nak beralasan byk aktiviti lain....

Eliz said...

err aku baca de-stress diva jerr tuh pun dari taun lepas tak abis.. hahaha

mizzy N said...

mesti banyak alasan nak hidup la katakan.

azyze gomez said...

tahun lepas aku masih lagi active membaca, cuma kurang beli music CDs.

tahun ni nampaknya macam suram je, aku memang tak ade nafsu pun nak baca buku opr do anything coz work's sucking me like a bog.

you keep on reading, ko kena maintainkan gelaran walking dictionary.

mizzy N said...

gelaran walking dictionary itu maintain dalam kalangan kengkawan jer.. hehhe aku ni kan bak kata Miss J, nampak macam bodo! Pujian/Hinaan!

mizzy N said...

eliz -tahu ni plan nak habiskan semua buku tertunggak.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah