Pages

Bagasi jinjit.

Beg jinjit No.1

Pandangan depan
Pandangan belakang
Warna = hitam & merah+ kocek kotak-kotak hitam+merah+putih
Material = kain + pvc

Harga : RM 89.90
Status : Dah DiBeli




Beg jinjit No.2

Pandangan 1
Pandangan 2
Warna = Kundang
Material = PVC lembut

Ruangan = Dua ruangan utama berzip.

Harga : RM 69.90
Status : Dah dibeli



andaoneandatwoandaonetwothreefourandaoneandatwoandaonetwothreefour


Aku bukan jual beg sebaliknya beg-beg ni aku yang beli. Saja buat gimik. Harga yang ditayang tu semestinya sebelum diskaun. Cuba teka aku beli berapa harganya?

Yang ajaibnya aku cuma start suka beg kaler merah hitam ni setelah empat hari pembelian. Kenapa ek? Entahlah. Masa beli tu masuk kedai pilih dua tiga yang suka, dalam 10 minit aku dah bayar. Rasa macam tak menyempat je beli. Tapi lepas guna aku mula rasa suka+puas hati.

Aku ni kadang-kadang skeptik dengan pilihan aku, jadi bila aku dah suka kat satu benda tu tapi was-was sedikit tapi sedar aku akan berubah pemikiran di masa nanti, maka aku akan implan suara /aksi positif.

Sepertimana juga pilihan dalam hidup, walaupun kadang-kadang bila kawan kita menemui sesuatu yang baru dan semacam dalam hidupnya dan aku automatik bersikap protective terhadapnya, nak beritahu dia jangan berani sangat dan salurkan lagi pelbagai kata-kata takut-takut, macam nak bungkus dalam selimut suruh duduk rumah diam-diam!

Tapi, hidup ini bukan hiduplah kalau tak mencoba jadi kena keluar kotak. Eh, jauh dah mengarut ni jadi berbalik kepada cerita beg tadi.

Beg satu.

Bagasi jinjit ini kini idaman hati, bahu dan tanganku.
Motif aku mula-mula nak cari beg kaler merah sebab bosan bawak beg kaler hitam. Tapi kat kedai tu beg merah dia takde yang aku berkenan, jadi benda best seterusnya beg bercirikan merah. Warna hitam masih jadi pilihan sebab inilah yang paling 'menangkap mata' kat situ, lagipun bila kotor tak lah ketara sangat nampak kotor. setan

Kocek tartan ni memang aku sukerrrrrrr. Aku sangat cinta akan corak tartan sekarang ni lagi-lagi tartan gothic.


Aku nak kesemuanya di atas kalau boleh!


Beg ini dahlah besar dan muat isi laptop besar. Hey korang, bestlah pulak fikir kalau ada Sony Vaio kecik tu,
EEPC ke atau Dell Mini 9 sekali dengan Maxis tu. Tapi kematu jari nak menaip kat keyboard kecik-kecik.

Muah, muah comel beg. Pandai aku pilih.sengihnampakgigi


Beg pepel ni pulak sebenarnya untuk Mak aku sempena ulang tahun ke-55 dia 13 Mac lalu. Hari yang sama beli beg merah+hitam tu. Tapi beg merah+hitam tu cap Momoe, MidValley (sebelah kedai pet) dan beg ungu tu kat kedai di wing baru Sunway Pyramid. Orang kedai tu kata Korean mari dan ada satu kaler je setiap design. Tapi aku ada nampak satu beg anyam kaler pink, hmmmm.

Mak aku kata kalau nak beli beg untuk dia sila cari warna ungu sebab nak padan dengan kasut yang aku belikan hari tu (rasanya beli dua raya yang lalu, lama tuuuu). Ini julung-julung kali aku belikan mak aku beg. Aku memang tak reti nak memilih bentuk dan rupa handbag untuknya. Takpe ah, yang penting kali ni aku beli sahaja yang warna ungu sebagai permulaan. Lepas ni cuba dan jaya la beli warna lain pula.


Ada kawan aku kata kalau nak beli hadiah ni kriteria yang boleh diambil kira ialah kegemaran orang tu. Tapi kalau nak menunjuk perasaan sikit boleh belikan barang yang kita suka. Tapi mesti ada yang kata , orang tu nak ke benda yg kite suke? Well my dear, pada aku it's the thought that counts.


Hakikatnya, aku pilih design ini sebab jeng, jeng, jeng!


Sama bentuk dengan wallet aku.

Camouflage tak?

Kalau korang perasan warna ungu beg setiap gambar
berubah-ubah sebab kena edit terang/gelap die.
Fenin tau nak bagi sama kaler.



Bucu haus tanda perkhidmatan cemerlang.

Hmmm, hmm, hmmm aku selalu tak de idea nak bagi hadiah apa kat orang. Ni kakak aku pulak nak bertunang bulan 4 ni jadi kena fikir lagi hadiah apa nak bagi dia. Any suggestions darling?


Beg cap ibu dan anak.


Aku ingat nak pos beg ungu tu ke mak aku tapi fikir balik tunggu je lah balik JB nanti. Heheh, bila balik boleh makan pizza free dgn CJ...


ps : Aku rasa bengang bila melawat blog jual barang ada gambar sikit punya besar macam nak mempromosi barang tapi sebenarnya status dia sold dah. Lain kali resize ke kecik atau letak tajuk dah dijual lagi besar daripd gambar. Jadi, lain kali tak de la aku rasa hampa kerana terberangan masa tengok mula-mula tu. Sebenarnya, aku tak pernah beli barang melalui blog lagi tapi manalah tau suatu hari nanti.

5 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

haha..nampaknye aku jekla dh berkecimpung ngan online shopping ni.but aku cume addicted membeli brg2/baju2 bby shaja dpd blog..

nway, aku pon bengang klu ade gmbar brg punye besar n cantik kan. tetibe ada status sold. tak boleh ke klu dh dijual tu delete jek entry or gmbar tersebut. saje nk tjk brg yg die jual tu laku kot..huhuhu (act dh few times gk terkena mcm ko. punye berkenan rupenye tak available.hampeh!)

mizzy N said...

memang hampeh. Patut tampal tanda besar-besar sold atas gambar barang tu. Tu ler, nak tunjuk laku la konon.

DrSam said...

banyaknya koleksi beg! beg cap ibu dan anak pun ada..

deennasour said...

gile ah!!!
bleh plak camtu ek. men beli jerk.
shopaholic hey

mizzy N said...

memang shopoholic. aritu dah tengok dah shopoholic the movie. cute tapi becky di americakan, tak ori.

hELLO

hELLO
:D

Followers