Pages

Beg Itu

Kalau kita duduk dengan seseorang itu secara full time lagi-lagi makan sama, shopping sama dan bergosip aje kerjanya bersama-sama lambat laun akan ada juga gaya dia yang kita akan terikut. Macam kalau duduk satu dorm dalam 6 bulan lamanya tu, kadang-kadang kitaran haid para perempuan pun juga boleh menjadi seirama. in sync gitu.

Tak dinafikan aku memang suka tiru gaya orang yang aku suka. Haha, ini ialah apa yang si oomm suruh aku tulis untuk posting ini. Darn u minah gelakguling


Ada kepada suatu hari
Aku dan oomm berlari lari
ke mid valley la kami pergi
nak membeli beg idaman hati


OOMM nak beli beg tangan kat satu kedai baru nie. Katanya harga dan reka bentuk barangnya menarik. Maka kami pun pergi la melawat kedai berkenaan dan hasil penerokaan lima belas minit melihat kasut dan beg dia sudah kenan pada dua beg ini. Satu beg empat segi tak tepat girly berdesign quilting bentuk diamond atas dia dan satu lagi beg ala serius. Oomm tanya tak nampak macam _____ ke? Oleh sbb aku tanya kat fb dia tak jawab lagi jadi kita tinggalkan misteri ini dulu.

Hapdet. Oomm tanya tak nampak macam taek ke?

Aku kata tak le kan, ok aje nak dibawa ke ofis. Tambahan ayat nak membayangkan betapa bestnya beg itu aku katela "Kalau ko x nak aku beli nanti." Maka dengan berat hati Oomm beli beg kaler kuning walhal kalo bleh dia nak beli kedua-dua beg. Tapi katanya belilah lain kali sebab tak lari gunung dikejar. Oleh itu Oomm pun belila beg kuning ini.

Beg cap apa?


Beg kaler apa?


Selang sebulan aku pun beli beg. Apalagi seperti ku kata kan pada OOMM.

hahaha

Beg cap apa?


Beg kaler apa?


OOMM kata aku copycat, cis punya pempuan.
Me no copycat, me inspired by oomm only.
Lagipun immitation is also a form of flattery.
Kecuali immitating produk cap lanun.
Jangan ye, ranapla pengkarya sekalian.


Ini beg siapa?


Ini beg siapa?

Kalerz org mati kelabu. Beg ini yang warna hitam kurang menyerlah pula. Tak nadir la.


Next week : apa ada dalam beg saya ala azyze punye posting gegerlnya.


7 comments:

ouT oF My MinD said...

i like...i like da yellow mustard colour that look like shit....hahahahha

ouT oF My MinD said...

nampak cam taik la kaler dia. - itu jawapan aku...

mizzyN said...

like cirit shit, aku sebenarnya lebih teringat kaler kuning water kaler masa kita sekolah dulu. mai fave.

intan izani said...

betul2
setuju pasal kitaran haidpun jadi nak sama

DrSam said...

besi duduk dekat magnet akan terpolarised, tak tahu pula kitaran haid boleh jadi camtu juga :)

Inspirasi tu memang jadi!

Ili Saharudin said...

hey, that grey beg is mine~eeee..nak g beli beg baru la cam ni~nak cr warna pink plak~lalalalala..cam cap duit plak.hehhehe

mizzyN said...

intan, yep.

dr sam, ooo.

ili, sama brand ke? warna pink ahhahah.

hELLO

hELLO
:D

Followers