Pages

mOnOlOg pEtAnG sAbTu.

3.00 pm

MizzyN : n@dhr@h, lain kali jangan leka-leka buat kerja dah terlepas makan nasi minyak.

N@dhr@h : Oh nasi minyak, dah mengidam ni kena la belasah kat JM Briyani nanti. Nasi briyani dengan ayam masak merah.
MizzyN : Memang mengujakan.
N@dhr@h : memang.

Nasi Tomato Ayam Masak Merah Pictures, Images and Photos
Ayam masak merah Che' Nah rembatan drpd photopages.



4.00 pm

Shimmy masuk rumah dan kata.

Shimmy : Dahsyatnya!
N@dhr@h : Apa yang dahsyat?
Shimmy : Daripada saya keluar tadi... (merefer kepada aku melekat kat meja daripada pagi tadi)
N@dhr@h: Aku dah siap jumpa kawan aku gi fotostat buku lagi
(Wei baju pun dah bertukar. Tadi putih ni hitam)

Shimmy : Oh ye? (dan terus masuk bilik dia)

Dalam hati le aku kata, mengata Dulang Paku Serpih?


5.00 pm

Ada plak uncle mengamuk dengan guard petang2 nie. Ni baru sikit aksi jerit-jerit aku dah rasa cuak. Oh Thank God aku duduk negara aman. Thanks semua askar laut, darat dan udara. Terima kasih rakyat Malaysia sebab mengamalkan sikap toleransi sesama kita.






4 comments:

a.b geldofg said...

sedap!

Derby said...

Hi Mizzy N! Thanks for visiting. Mum's furiend used to live in Malaysia.

nooreen.rahman said...

wah nadh, baru termasuk ur blog from achik's. nak link kan sini k? tenkyu.

nr

mizzy N said...

abgel - tu ler terbayang lagi

derby - thanks for swinging by.

nooreen - dah link dah. thanks link aku.

hELLO

hELLO
:D

Followers