Pages

kamera orang

Di kala semua belia dan belia tua berjinak-jinak ke arah digital SLR aku menuju ke simpang lain pula. Aku plan nak try berkamera lama balik, ok kamera itu tak la lama umurnya dalam sedekad aje. Eh perkenalkan ini Nikon FM2, SLR terulung yang aku separa miliki. Ia orang lain punya tapi aku tompang guna dan this baby is 1oo peratus manual.



Sedihnya ia dah lama tak guna jadi kena servis dulu la. Aku nak beli flashnya dan beli bateri baru dan lepas tu 'klik, klik' eksperimen. Dulu masa aku belajar asas foto guna kamera semi-auto yang aku sewa daripada senior sebab senang nak belajar dan buat assignment tapi sekarang nyesal pulak tak beli sendiri je kamera. Kamera ini pun aku tak pegang sangat sebab payah nak study, maklumlah dulu gelabah nak lulus je, tak fikir long term punya pekdah. Tak pe la, masih ada ruang dan waktu untuk menguasai ilmu foto ini kan.

5 comments:

azyze gomez said...

ko nak beli tak dari aku, SLR Canon Eos60?
separa auto, guna film.

aku beli zaman buat assignment foto ngan Dr. Darus tu :)

Mahu tau spex dan reghe nye silalah kontek aku okeh :) murah jeeee...

ouT oF My MinD said...

cik gomez membuat urusan jual beli pulak.

everybody...nad nak jual digital camera dia dgn 450. baru je pakai dlm 2 bulan...

cik nad...teruskan usaha kita. caiyok. caiyok.

mizzyN said...

azyze : ok gaks ek, bleh gue kolek kamera deret2. tapi later la so ko hold on dulu. wei zaman dr.darus tu dah lima tahun lampau tu dan harapnye murah le. dulu aku sewa daripada sapa tah rm300 rat tu.

ida, ye mari teruskan usaha kita. hehe, tulun iklankan utk gue ye, bagus ini orang.

yoon see said...

I understand, camera simpan tak pakai lama, akan rosak....

mizzyN said...

yoon see, semalam i baru beli bateri je. nanti servis pulak.

hELLO

hELLO
:D

Followers

Mereka Menyinggah